AlixPartners ambitieus na 1 miljard kapitaalinjectie

11 mei 2012 Consultancy.nl

AlixPartners, een internationaal adviesbureau op het gebied van herstructurering, heeft een grote meerderheid van zijn aandelen verkocht aan private equity-partij CVC Capital Partners. Met de kapitaalinjectie wil het bedrijf een agressieve internationale uitbreidingsstrategie voeren. Volgens insiders is AlixPartners gewaardeerd op iets meer dan $1 miljard. De 125 partners van de firma zullen samen met oprichter Jay Alix een minderheidsaandeel blijven bezitten.

In de afgelopen jaren is het adviesbureau bekend geworden door zijn werk in diverse high-profile turnaroundopdrachten, waaronder GM’s Saab-divisie, Kodak en Barney’s New York. Het bedrijf biedt tevens forensische accountingdiensten en traditionele managementadviesdiensten aan.

Internationale uitbreiding
AlixPartners besloot een meerderheidsaandeel te verkopen, opdat het bedrijf in staat is zijn ambitieuze groei- en internationale uitbreidingsplannen te financieren. Sinds 2006 is AlixPartners gegroeid van 550 naar ruim 950 professionals, nam het aantal kantoren wereldwijd toe dan 12 naar 17 en werd het adviesbureau actief in China, Hong Kong en het Midden-Oosten. In het komende decennium wil het zijn personeelsbestand verdubbelen en zijn voornaamste financial advisory concurrenten (PwC, Deloitte, Ernst & Young, KPMGBDO, FTI Consulting en Alvarez & Marsal) voorbijstreven.

Volgens Amerikaanse kranten heeft AlixPartners enige tijd overwogen zijn plannen te financieren door middel van een IPO, maar besloot het hiervan af te zien vanwege de onzekerheid op de markten.

Private equity
AlixPartners was al voor een groot deel in handen van een private equity-firma. In 2006 kocht het private equity-bedrijf Hellman & Friedman een meerderheidsaandeel in AlixPartners. Op het moment van die transactie werd de waarde van het adviesbureau geschat op $800 miljoen.

De partners van AlixPartners werden tijdens de verkoop geadviseerd door Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch.

Nieuws

Meer nieuws over