Mounaim Cortet leidt kantoor van Innopay in Duitsland

24 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Innopay heeft Mounaim Cortet benoemd tot de nieuwe Country Manager voor de Duitstalige DACH-regio.

Innopay werd in 2002 opgericht in Nederland. Het adviesbureau legt zich sinds de start vooral toe op het gebied van digitale transacties. Innopay is gespecialiseerd in strategie, productontwikkeling en implementatie-ondersteuning, met een focus op gebieden als digitale identiteit, datadelen en payments.

Zo’n vijf jaar geleden maakte het Nederlandse advieskantoor de stap naar de Duitse markt. Nu hij verantwoordelijk wordt voor Innopays operaties in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) zal Mounaim de overstap maken naar en de leiding krijgen over het kantoor van Innopay in Frankfurt.

Mounaim Cortet, DACH Leader, InnopayMounaim is al sinds 2012 actief bij Innopay, waar hij wist door te groeien naar de rol van Director en meer recent is benoemd tot Global Lead voor de strategy- en open finance-consultancydienstverlening.

De ervaren consultant zal leidinggeven aan een team van circa 20 consultants in Frankfurt (het Amsterdamse kantoor telt ongeveer 40 consultants) dat zich onder meer inzet voor banken, toezichthouders, fintechs, e-commercebedrijven, transport- en logisticsorganisaties en andere bedrijven die sterk afhankelijk zijn van (digitale) transacties.

“Ik ben erg trots om deze volgende stap in mijn carrière te zetten en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en expertise in de sector op het gebied van betalingen, digitale identiteit, datadelen en vooral open finance in te zetten”, laat Mounaim weten. “Innopay is de drijvende kracht achter het onderwerp open finance en we kijken ernaar uit om onze marktexpertise in te brengen bij bestaande en nieuwe klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.”

Mounaim neemt het stokje over van Karl Illing, die de afgelopen drie jaar de rol heeft mogen vervullen. “Karl heeft een aanzienlijke bijdrage aan onze activiteiten geleverd. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn gedrevenheid en voor de inzet waarmee hij het team en de onderneming naar het huidige succes heeft geleid”, laat CEO en managing director Shikko Nijland weten.

Als expert in open finance binnen de bankensector (ook wel bekend als open banking) deelde Mounaim onlangs zijn visie over waarom financiële instellingen zich zouden moeten voorbereiden op open finance, en hoe ze hun ambities binnen dit snel opkomende segment kunnen realiseren: