PwC koopt twee adviesbureaus in buurland Duitsland

20 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft twee overnames gedaan in de Duitse markt. Het accountants- en advieskantoor heeft eilersconsulting en ID-Consult aan zijn Advisory-praktijk in het land toegevoegd.

“Met deze twee overnames verbreden we ons aanbod en ondersteunen we onze strategische aanpak in het begeleiden van klanten, van strategie tot implementatie”, geeft Joachim Englert, Head of Advisory bij PwC in Duitsland, aan.

Door de dubbele deal voegt PwC ongeveer 55 professionals toe aan zijn Supply Chain and Operations-services lines. De laatste deal van PwC was nog geen jaar geleden, toen het inkoopspecialist Drozak Consulting inlijfde.

PwC koopt twee adviesbureaus in buurland Duitsland

Eilersconsulting

Het in Düsseldorf gevestigde eilersconsulting (30 professionals) werd opgericht in 2009 en is een SAP Silver Partner met een focus op het supply chain-domein. Het bedrijf helpt klanten met het bouwen en implementeren van hun oplossingen op het gebied van onder meer supply chain, logistiek en opslag.

Voor PwC’s SAP-unit binnen de supply chain-afdeling vormt de gesloten deal een aanvulling op zijn overname eerder dit jaar van Olivehorse in het Verenigd Koninkrijk. Met de overname van Olivehorse, een SAP Gold Partner gericht op supply chain-management, voegde PwC zo’n 60 professionals toe aan zijn Britse praktijk.

ID-Consult

Met het kleinere ID-Consult (25 professionals) en de METUS-software van het bureau, voegt PwC een specialist in productontwikkeling en -architectuur toe aan zijn organisatie. ID-Consult werd opgericht in 1998 en helpt bedrijven bij het ontwerpen van producten die niet alleen voldoen aan de verwachtingen van hun klanten, maar ook aan de vereisten rondom supply chains, kosten, duurzaamheid en andere factoren.

Mei lijkt een van de drukste maanden te gaan worden voor dealmakers in Europa’s adviesbranche. Eerder deze maand sloot Grant Thornton een dubbele deal in ons land, McKinsey & Company kocht een Salesforce-partner in Spanje en Accenture sloot zijn derde duurzame deal in enkele weken tijd.