Deloitte koopt herstructurering specialist CRG Partners

10 mei 2012 Consultancy.nl

Deloitte heeft CRG Partners gekocht. CRG is een toonaangevend turnaround- en herstructurerings-adviesbureau in de Verenigde Staten. Ongeveer 60 consultants van CRG Partners worden geïntegreerd in de Financial Advisory Services (FAS)-tak van het Big Four-kantoor. De deal zal waarschijnlijk op korte termijn worden gesloten. Voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Het hoofdkantoor van CRG Partners ligt in New York, en het adviesbureau heeft zes andere kantoren in de VS. In het afgelopen decennium heeft CRG een sterk trackrecord opgebouwd. In 2010 won de firma de “Turnaround Management Association’s Mega Company Turnaround of the Year Award” voor zijn werk met Pilgrim’s Pride Corporation. CRG Partners is tevens bekend voor zijn succesvolle turnaround van de Major League Baseball club Texas Rangers.

1,000 herstructureringsexperts
De acquisitie vergroot Deloitte'’s reorganisatiecapaciteiten in financiële herstructurering, turnaround-management en faillissementen. “Deze strategische acquisitie is een springplank voor onze praktijk in het vergroten van onze voetafdruk en het uitbreiden van onze positie als leidende leverancier van herstructurerings- en reorganisatiediensten”, zei Sheila Smith, leidinggevende van de US Reorganization Services Group van Deloitte. Wereldwijd heeft Deloitte nu meer dan 1,000 consultants in dienst die gespecialiseerd zijn in herstructurering.

“Investeren in onze herstructurerings- en financieel advies-capaciteiten is een van onze topprioriteiten”, zei David Williams, CEO van Deloitte Financial Advisory Services. “Het combineren van onze collectieve resources en ons talent is een significante versterking van Deloitte'’s competitieve profiel in termen van grootte, schaal en bereik. Hierdoor krijgen we een leidinggevende positie in de markt.”

Nieuws

Meer nieuws over