Nieuwe directie De Staffing Groep mikt op behoorlijke groei

19 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Staffing Groep heeft een nieuw directieteam geïnstalleerd. Dit team heeft de taak gekregen om van het bedrijf een top drie-speler in de Nederlandse staffingmarkt te maken.

Met rond de 3.300 professionals die dagelijks worden gedetacheerd bij klanten in de publieke en private sector behoort De Staffing Groep tot de grotere spelers in de markt. De firma is actief in de markt vanuit drie labels: IT-Staffing, KwiiK en People for Office.

Wil De Staffing Groep richting de toekomst daadwerkelijk uitgroeien tot een top drie-speler, dan zal de flexleverancier de komende periode een flinke groeispurt moeten maken.

Pascal van der Hart, Wouter Waaijenberg, Gert-Jan Schellingerhout, Marc Nijhuis en Mike Korenvaar

Volgens de meest recente Flexmarkt Omzetranglijst staat De Staffing Groep op de veertiende plek in ons land. Met de recente overname van intermediair FixedToday klimt het bureau naar verwachting naar de dertiende of zelfs twaalfde plaats.

Maar wil het de huidige nummer drie – USG People – van de troon stoten (Randstad en Headfirst Group liggen mijlenver voor), dan zal De Staffing Groep bijna moeten verdrievoudigen.

Aandeelhouder Axiom Partners, dat in april 2021 instapte, denkt dat dit haalbaar is. Hiervoor is een nieuw bestuur samengesteld, bestaande uit oudgedienden binnen de branche. Zij hebben een flinke zak geld gekregen om via een buy-en-build-strategie de ambitie te verwezenlijken.

Opvallend is dat vier van de vijf directieleden extern zijn binnengehaald, en zelfs alle vier een verleden hebben bij HeadFirst Group. Het gaat om CEO Gert-Jan Schellingerhout, Pascal van der Hart (Directeur Operations), Wouter Waaijenberg (Directeur MSP) en Mike Korenvaar (niet-uitvoerend directeur).

Het enige ‘bekende gezicht’ is CFO Marc Nijhuis, die dit jaar zijn tienjarig jubileum viert bij De Staffing Groep. “Na de overname door Axiom Partners zijn de ambities torenhoog. Ik kijk uit naar de toekomst”, aldus Nijhuis.

“De Staffing Groep is al een mooie organisatie met een goede reputatie, aan ons de uitdaging om de gehele groep naar het volgende niveau te tillen”, laat Schellingerhout weten. “Met deze stap hebben wij als directie onze vrijheid om te ondernemen weer terug, dus die uitdaging pakken we graag met beide handen aan.”

“We willen niet zozeer de grootste maar de beste worden”, voegt Korenvaar toe, “al zijn we ons ervan bewust dat deze markt om volume draait. Door middel van gerichte aankopen zetten we in op verbreding van flexwerk in de breedste zin van het woord, zodat we zowel onze opdrachtgevers als baanzoekenden optimaal kunnen blijven bedienen.”