Omzet van Mazars in Nederland groeit licht naar €124,3 miljoen

02 mei 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mazars Nederland is in het afgelopen jaar licht gegroeid, zowel in omzet als in het aantal medewerkers.

In het gebroken boekjaar, dat liep tot eind augustus vorig jaar, wist Mazars een omzet te realiseren van €124,3 miljoen, 1% hoger dan de omzet uit het voorgaande boekjaar. Het personeelsbestand steeg tot 1.108 medewerkers – zij zijn werkzaam vanuit 12 vestigingen verspreid door het land.

Met deze prestatie behoudt Mazars naar alle waarschijnlijkheid zijn positie als de achtste accountant- en adviesorganisatie van Nederland, voor Baker Tilly.

Omzet van Mazars Nederland 2020-2021

De grootste tak van Mazars, Audit en Assurance, zag de omzet met 1,3% toenemen, mede door extra werk vanwege van de NOW- en TVL-regelingen. De fiscale praktijk – qua omzet de één na grootste tak – wist de omzet met 4,2% op te schroeven. De Accounting and Outsourcing-divisie kromp daarentegen met 4,2%.

Over de hele linie nam de winstgevendheid van het accountants- en advieskantoor (brutomarge) met 4,5% toe.

Met de lichte groei geeft Mazars een vervolg aan een jarenlange reeks van groei, hoewel deze nu nagenoeg tot stilstand is gekomen. Vanaf 2018 schreef Mazars jaarlijks dubbele groeicijfers, met 16% groei in 2018 als uitschieter.

Mazars Nederland is onderdeel van de in Frankrijk gevestigde Mazars Groep, die wereldwijd 44.000 medewerkers telt. De groep genereerde in het afgelopen boekjaar een omzet van meer dan €2 miljard.