Facilicom Group besteedt IT-operatie uit aan Conclusion

04 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Facilitair dienstverlener Facilicom Group heeft zijn dagelijkse IT-operaties uitbesteed aan Conclusion. Het contract omvat de hele organisatie van Facilicom Group (ruim 25.000 medewerkers), inclusief de labels in België.

Conclusion is al sinds 2019 aan boord bij Facilicom Group. De Utrechtse IT-dienstverlener helpt bij de ontwikkeling en het beheer van applicaties.

Met het nieuwe contract wordt Conclusion niet alleen de volledige managed services-aanbieder voor de IT-omgeving, maar ook de IT-transformatiepartner van het facilitaire concern.

Facilicom Group besteedt IT-operatie uit aan Conclusion

Conclusion zal de regie over de totale IT-keten van Facilicom Group voor zijn rekening nemen. Denk aan het onderhouden van de werkplek, cloud- en netwerkdiensten en applicaties. Daarnaast is Conclusion verantwoordelijk voor de volledige customer care en service-integratie binnen het IT-domein.

Pieter Zeestraten, CIO bij Facilicom Group: “In onze strategie hebben we gedefinieerd dat techniek een belangrijke pijler is, daar hoort een goede, betrouwbare en innovatieve partner bij. Die hebben we in Conclusion gevonden.”

“We zijn trots op de uitbreiding van dit duurzame partnership met een mooi bedrijf als Facilicom Group”, laat Eugene Reijgersberg weten, directielid bij Conclusion. “Het is een organisatie die midden in de maatschappij staat, wat aansluit bij onze focus op het ondersteunen van maatschappelijk relevante organisaties in de digitale transformatie middels IT-services.”

Naast het op orde brengen en houden van het IT-fundament, zal Conclusion ook meedenken over verbetering en innovatie. Een van de speerpunten hierin is het mogelijk maken van de versnelde transitie naar datagedreven werken.

Zeestraten: “De focus op datagedreven werken is een belangrijke driver in de businessstrategie van Facilicom Group. We willen onze medewerkers zo goed als mogelijk ondersteunen in hun werk. Datagedreven werken gaat daarbij helpen.”

“Conclusion heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als volwassen partner op het gebied van SAP, AFAS, low-code en projectmanagement en helpt ons door concrete en bruikbare oplossingen voor datagedreven werken te realiseren in onze complexe omgeving”, besluit de CIO.