The Next Women bouwt impact in de regio’s uit

06 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Al jaren zet platform The Next Women zich in voor het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap. Door nu samen te werken met Mentorjam – en met behulp van beschikbare financiering vanuit de overheid – zal het netwerk zijn impact door het land de komende jaren verder kunnen uitbouwen.

The Next Women vindt zijn oorsprong in Londen in 2009 en werd opgericht door Simone Brummelhuis, tevens de medeoprichter van restaurantreserveringssite IENS.nl (tegenwoordig TheFork). Het netwerkplatform is de afgelopen jaren flink gegroeid en richt zich vandaag de dag exclusief op het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers.

Vrouwelijke oprichters, professionals en investeerders krijgen vanuit het platform toegang tot waardevolle kennis, kapitaal en netwerkmogelijkheden. Zo verzorgt The Next Women diverse supportprogramma’s en biedt het actieve ondersteuning op het gebied van ondernemerschap en leiderschap.The Next Women bouwt impact in de regio's uit

Denk daarbij onder meer aan kennisdeling en netwerkactiviteiten, maar ook aan financiële steun. Juist voor (inclusieve) startups en scale-ups kan dit mooie kansen bieden om hun onderneming tot een succes te maken.

In de afgelopen jaren heeft The Next Women meer dan 2.500 door vrouwen geleide ondernemingen bijgestaan. “Zij beseffen dat ons netwerk van invloedrijke vrouwelijke ondernemers hen kan en zal helpen groeien”, aldus Brummelhuis.

The Next Women is met zijn supportprogramma’s momenteel nog vooral actief in de Randstad-regio. Het platform wil richting de toekomst zijn doelgebied echter verder gaan uitbreiden. En dat is precies waar het nieuwe partnership met Mentorjam om de hoek komt kijken.

The Next Women | Mentorjam

Mentorjam, een datagedreven platform voor het managen van schaalbare mentoringprogramma’s, werd opgericht in 2020. Het platform ontwikkelde een geavanceerd, cloud-based platform voor het matchen van partijen die supportprogramma’s aanbieden en ondernemers die daar graag gebruik van willen maken.

Of, zoals Mentorjam het zelf omschrijft, “een slimme én inclusieve infrastructuur voor ondernemerschap en innovatie, die naast het bijeenbrengen van vraag en aanbod ook een bibliotheek en een community forum biedt”.

Met behulp van de digitale infrastructuur van Mentorjam kan The Next Women programma-content decentraal beschikbaar stellen aan mentors door heel het land via een digitale uitwisselomgeving.

Om hun samenwerking te financieren – het Mentorjam-platform moet onder andere worden omgebouwd, afgestemd op de wensen van The Next Women – wendden de twee partijen zich tot de One Single Hub-subsidieregeling. Deze regeling werd door de Rijksoverheid in het leven geroepen om het ecosysteem rond startups en scale-ups te versterken, door regionale ondersteuners aan elkaar te koppelen.

Samen met subsidiepartner PNO Consultants is eind 2021 een aanvraag ingediend. Met succes, want begin dit jaar kwam het verlossende woord: de aanvraag is gehonoreerd (het samenwerkingsproject bleek zelfs de eerste plaats te hebben behaald in deze openstellingsronde).

“The Next Women en Mentorjam kunnen nu volop aan de slag om vrouwelijk ondernemerschap in heel Nederland verder te stimuleren”, laat Anne-Marie Twigge van The Next Women enthousiast weten.