Inês Cunha leidt Portugese data centre van Vasco Consult

29 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vasco Consult heeft Inês Cunha aangesteld als General Manager van zijn Data Competence Centre in Portugal.

De benoeming volgt kort op de lancering door Vasco Consult van zijn Data Competence Center in Faro en Lissabon, waarmee het bureau eerder dit jaar een offshore consulting en managed services praktijk opzette. Deze buitenlandse praktijk is gespecialiseerd in data science en digital.

"Ons nieuwe team in Portugal gaat onze klanten ondersteunen bij hun digital-first en datagedreven ambities", laat Ruben Uppelschoten, de oprichter van Vasco Consult, weten.

Inês Cunha leidt Portugese data centre van Vasco Consult

Inês zal in haar nieuwe rol verantwoordelijk worden voor het opzetten en uitbouwen van de nieuwe praktijk. Daarbij zal ze zich richten op het uitbreiden van de dienstverlening van het adviesbureau (gericht op omzetontwikkeling, business intelligence en datamigraties), evenals het aantrekken van nieuwe professionals voor het team.

Verder zal Inês de groei op Portugese markt overzien, met als doel verschillende lokale klanten toe te voegen aan de huidige portefeuille van Nederlandse klanten.

"We hebben ons Data Competence Centre in februari gelanceerd en zien nu al de eerste veelbelovende resultaten. Ik ben erg blij dat Inês ons team komt versterken. Ze is een echte leider die ons zal helpen een sterk team uit te bouwen en Vasco Consulting bij Portugese klanten te introduceren."

Voorafgaande aan haar benoeming bij het 30-koppige adviesbureau, was Inês werkzaam als business unit manager bij twee Portugese adviesbureaus in Porto. Ze startte haar carrière zeven jaar geleden bij SGS – een wereldwijd test-, inspectie- en certificeringsbedrijf.

"Ik ben erg blij dat ik bij Vasco Consult kom werken. Het bedrijf heeft mij zowel in Portugal als in Nederland warm verwelkomd en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere groei”, laat Inês tot slot weten.