Synechron wint internationale prijs voor carrièreontwikkeling

22 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Synechron heeft een internationale prijs in de wacht gesleept voor de manier waarop het talentontwikkeling en continu leren centraal stelt in zijn HR-beleid.

Met meer dan 13.000 werknemers in 20+ landen behoort Synechron tot de grotere consultancy- en technologiebureaus binnen de financiële sector. Het Nederlandse kantoor (circa 100 medewerkers) is gevestigd in Amsterdam.

Om medewerkers voorop te laten lopen binnen hun vak, biedt het bedrijf een uitgebreid pakket met ontwikkelmogelijkheden en een curriculum van leerprogramma’s aan.

Synechron wint internationale prijs voor carrièreontwikkeling

John Gaunt, Chief Human Resources Officer bij Synechron, zegt dat het in de huidige snel veranderende wereld voor kennisintensieve zakelijke dienstverleners pure noodzaak is om hun medewerkers te voorzien van continue leer- en groeimogelijkheden. “Talentontwikkeling is een van onze topprioriteiten en we investeren volop in onze mensen.”

En dat doet het bureau met verve, volgens de Gold Globee Awards, een internationale competitie naar excellentie in het bedrijfsleven. Tijdens de finale, die onlangs plaatsvond in New York, ging Synechron er vandoor met de Employer Excellence Award for Career Growth, Development & Training.

Onderscheidend vermogen

Het bureau ontving de onderscheiding op basis van de manier waarop het de ‘learning journeys’ van medewerkers optimaal weet in te richten, waarbij maatwerk en 24/7 leren centraal staan. Synechron heeft een e-learningaanbod van 5.000+ modules en 100+ certificeringen en een uitgebreid aanbod van klassikale trainingen in alle mogelijke domeinen en sectoren.

Daarbij stipte de jury drie aspecten aan waarin Synechron zich nog eens extra weet te onderscheiden.

Ten eerste worden maandelijkse trainingskalenders opgesteld aan de hand van actuele sectorontwikkelingen, zodat vakspecialisten altijd toegang hebben tot de laatste kennis in de markt. Ten tweede denken vakinhoudelijke experts met medewerkers mee om hun leerdoelen en -curriculum zoveel mogelijk op maat te maken.

Ten derde weet Synechron learning & development ook leuk te maken. Waar veel bedrijven worstelen met een ‘checkbox’-aanpak voor leren, weet het bureau een hoge medewerkersparticipatie te behalen door een interactieve benadering en initiatieven zoals Hackathons, Digithons en Ideathons.

NextGen Leadership Program

Het NextGen Leadership Program (een programma voor managers die de volgende stap willen zetten) krijgt een bijzondere vermelding. “Het programma wordt gefaciliteerd door topleiders van Synechron (waaronder CEO Faisal Husain) en helpt nieuwe generatie leiders om complexe zakelijke beslissingen te nemen die betrekking hebben op Synechrons mensen, klanten en groeipad”, zo valt te lezen in het Gold Globee Awards juryrapport.

Nog een aspect waarin Synechron excelleert zijn de HR-programma’s die het biedt aan medewerkers. Deze omvatten werknemersverzekeringen, belonings- en erkenningsprogramma’s voor uitblinkende werknemers, ondersteuning bij hoger onderwijs-mogelijkheden, flexibel en op afstand werken, mentale gezondheid en welzijn, diversiteit & inclusie en mentorschap.

“Deze Gold Globee Award laat zien dat Synechron zich inzet om een cultuur te ontwikkelen waarin alle medewerkers zich gesterkt voelen om hun opleiding en carrière naar een hoger niveau te tillen. We zijn erg trots op deze prestatie”, laat een trotse Gaunt weten.

Binnenkort gaat Consultancy.nl in gesprek met medewerkers van Synechron in Nederland om meer te weten te komen over hoe het bedrijf talentontwikkeling in eigen land mogelijk maakt.