Nyenrode en KPMG lanceren het ESG Innovation Institute

18 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nyenrode Business Universiteit en KPMG hebben hun krachten gebundeld om samen het ESG Innovation Institute op te richten. Deze praktijk zal zich volledig toeleggen op onderzoek en educatie rondom environmental, social en governance (ESG)-thema’s.

De twee bedrijven laten weten dat ze met het nieuwe instituut tegemoet willen komen aan de groeiende vraag naar expertise en inzichten op het vlak van ESG – “de nieuwste kennis toegankelijk maken voor iedere organisatie die versneld wil verduurzamen”, zo schrijven ze in het gezamenlijke persbericht.

Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG, is verheugd over de samenwerking: “Wij zijn trots dat we samen met Nyenrode het ESG Innovation Institute realiseren, dat een platform biedt voor kennisuitwisseling en co-creatie voor iedereen die versneld wil verduurzamen.”

Nyenrode en KPMG lanceren het ESG Innovation Institute

Koen Becking, rector en voorzitter van Nyenrode Business Universiteit, laat weten: “Ons doel als universiteit is positieve maatschappelijke impact creëren door verantwoordelijke leiders op te leiden met onderwijs, onderzoek en kennisdeling via ons netwerk.”

Concreet zullen de twee organisaties vanuit het ESG Innovation Institute samen onderzoek gaan verrichten op het gebied van ESG, zowel met een academische als pragmatische bril. Ook moet de samenwerking leiden tot meer kennisuitwisseling en co-creatie binnen het ESG-ecosysteem.

Hiertoe zullen KPMG en Nyenrode een ESG-leerstoel opzetten en een onderwijsaanbod ontwikkelen, onderzoek doen en wetenschappelijke publicaties uitbrengen. Ook zullen KPMG en Nyenrode tal van netwerk- en andere bijeenkomsten organiseren.

Bovendien willen ze op termijn op ESG gerichte trainingen geven aan bestuurders en andere professionals – een doelgroep waarbinnen de partners een “beweging op gang willen brengen” door “hen te inspireren en vernieuwend duurzaam leiderschap” te faciliteren, zo schrijven ze in de persverklaring.

“Zo beschikken zij straks over de nieuwste kennis en vaardigheden die nodig zijn om bedrijven toekomstbestendig te maken op weg naar een duurzame economie. Daarvoor is veel innovatie en samenwerking in ecosystemen nodig.”

Becking blikt enthousiast vooruit op de krachtenbundeling: “Door de 40 jaar ervaring van KPMG in sustainability en onze relevante academische kennis ben ik ervan overtuigd dat we samen fundamenteel bijdragen aan vooruitgang in onze samenleving.”

De samenwerking wordt aangegaan voor vijf jaar met de intentie tot verlenging.