SparkOptimus haalt Susanne van Santen aan boord als CFO

06 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Digitaal strategiekantoor SparkOptimus heeft Susanne van Santen benoemd tot Chief Financial Officer.

Van Santen brengt meer dan vijftien jaar aan ervaring in finance en financieel advies mee naar SparkOptimus, vooral opgedaan binnen de zakelijke dienstverlening. Ze werkte zo’n dertien jaar bij EY, waar ze als financial auditor en later als consultant actief was, met een focus op financiële transformaties.

De afgelopen bijna drie jaar was ze actief voor Beddinghouse (een Nederlandse marktleider op het gebied van bad- en bedtextiel), om nu weer terug te keren naar de sector waar ze eerder met veel plezier werkte. “Het enthousiasme van collega’s binnen de zakelijke dienstverlening is altijd erg aanstekelijk”, aldus Van Santen.

Susanne van Santen, Chief Financial Officer, SparkOptimus

Haar nieuwe werkgever, SparkOptimus, is een toonaangevend 100-koppig adviesbureau dat zich toelegt op strategische vraagstukken binnen het digitale transformatiesegment. Het adviesbureau werd opgericht door voormalige McKinsey-consultants en werkt voor grote klanten als Heineken, Nestlé, Nike en Ikea, maar ook voor opkomende disruptieve partijen.

“SparkOptimus heeft een duidelijke visie op digitale groei die mij als finance professional aanspreekt”, laat Van Santen weten.

Vorige maand is Van Santen formeel al gestart in haar nieuwe rol. “De ongelooflijk warme en leuke ontvangst” die ze toen kreeg zal ze niet snel vergeten, laat ze weten. Zo hadden haar kersverse collega’s een diner georganiseerd om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te leren kennen.

Binnen SparkOptimus ondergaan alle nieuwe ‘Sparkies’ (zoals medewerkers intern worden genoemd) een dergelijke onboarding, waarbij ze persoonlijk kunnen kennismaken met zowel het partnerteam als de medewerkers.

In haar nieuwe rol als CFO zal Van Santen een belangrijke rol spelen in het faciliteren van de groeiagenda van het bedrijf. Het van oorsprong Nederlandse SparkOptimus is actief in heel Europa, met kantoren in Amsterdam, Düsseldorf en Zürich. De komende jaren wil het kantoor zijn positie in deze markten verstevigen én zijn footprint uitbreiden over het hele continent.

“Wat ik het spannendst vind aan mijn baan is dat finance als sparringpartner echt kan bijdragen aan de strategiebepaling van een organisatie”, aldus Van Santen.

Door haar dubbele achtergrond in consulting en finance is Van Santen volgens SparkOptimus optimaal in staat om het partnerteam uit te dagen en sturing te geven aan de te varen strategische koers. “Ik ken het businessmodel van zakelijke dienstverlening vrij goed dankzij mijn achtergrond. Daardoor kan ik integraal kijken naar het vinden van de juiste balans tussen groei, haalbaarheid en risico’s”, aldus de kersverse CFO.

Verder heeft Van Santen de opdracht gekregen om de finance-functie verder te professionaliseren. “Transparantie in finance is cruciaal en uiteraard gaan we voor een digital first-aanpak. De kennis die binnen SparkOptimus aanwezig is over digitale transformaties zal zeker bijdragen aan onze eigen finance-transformatie”, besluit ze.