Broad Horizon door grens 1.000 medewerkers na Finse overname

04 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT-consulting- en zakelijke dienstengroep Broad Horizon heeft het Finse Sulava overgenomen. Door de deal breekt het bedrijf door de grens van 1.000 medewerkers en passeert het in Scandinavië de grens van 400.

Broad Horizon maakte de afgelopen jaren een sterk groeipad door, vooral als gevolg van diverse overnames. In 2019 kocht het bedrijf data science-consultancybureau Cmotions, en het jaar erop werden in thuismarkt Nederland nog drie bedrijven toegevoegd aan de organisatie. Ook zette Broad Horizon voet in Denemarken, met de overname van Delegate.

En nu zorgt de overname van het 110-koppige Sulava (een specialist in workplace-oplossingen op Microsoft-platforms) voor een boost in het personeelsbestand in Scandinavië, nadat vorig jaar ook al een aardige stap werd gezet met de overname van het Deense projectmanagement-consultancykantoor Projectum.Broad Horizon breekt door grens van 1.000 medewerkers“Nu Sulava toetreedt tot de Broad Horizon-familie, breiden we onze capaciteiten in de Scandinavische regio verder uit”, vertelt Broad Horizon-CEO Jean-Yves Charlier in toelichting op de nieuwste aanwinst. “Deze overname sluit perfect aan bij de doelstelling van Broad Horizon om een toonaangevende specialist in Microsoft-technologieën in Noord-Europa te zijn.”

Ook Aki Antman, medeoprichter en Group CEO van Sulav, toont zich verheugd: “We zetten een enorme stap voorwaarts door onderdeel te worden van Broad Horizon en zo nauw verbonden te zijn met andere Broad Horizon-bedrijven in Scandinavië en heel Europa. We zullen elkaar over de hele linie aanvullen. Het is een boeiende tijd voor ons allemaal.”

Buiten Scandinavië is Broad Horizon vooral actief in Nederland. Ook opereren teams van het bedrijf in onder meer België, Duitsland, het VK, Spanje en Zuid-Afrika.

In lijn met de digitaliseringstrend van de afgelopen jaren heeft Broad Horizon de ambitie om zijn footprint de komende jaren verder uit te breiden, en wel binnen zijn belangrijkste vier focusgebieden: cloud & infra, workplace, data & AI, en business apps. De groeiplannen van het advieskantoor zullen vooral gestoeld blijven op zijn buy-and-build strategie.