Broad Horizon koopt Deense projectmanagement-firma Projectum

06 januari 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Enkele maanden na de vleugels te hebben uitgeslagen naar Denemarken heeft Broad Horizon met de overname van Projectum een nieuwe slag geslagen in het land.

Het 50-koppige in Søborg gevestigde Projectum is gespecialiseerd in project- en portfoliomanagement. Naast zijn consultancyaanbod levert het bedrijf een palet aan eigen projectoplossingen, ontwikkeld op het Microsoft Power Platform.

Projectum werd opgericht in 2004 door Peter Kestenholz en Carsten Nilsson. Na enkele jaren van groei, zo legt Kestenholz uit, “hadden we een stadium bereikt waarin we het bedrijf naar een hoger niveau wilden brengen”. Met een uitbreiding van de projectmanagement-capaciteit, een breder portfolio en meer slagkracht om in technologie te investeren, zou Projectum beter gepositioneerd zijn om te kunnen concurreren met grotere projectmanagement-consultancypartijen in Denemarken en rest van de Scandinavische regio. 

Broad Horizon koopt Deens projectmanagement firma Projectum

Dat is waar Broad Horizon om de hoek kwam kijken. De met het hoofdkantoor in Nederland gevestigde zakelijke dienstverlener telt ruim 500 werknemers en is actief in zes Europese landen. Het bedrijf is gespecialiseerd in IT- en technologiediensten en beschikt ook over een consultancy-, analytics- en IT managed services-praktijk. Gebieden waar het bedrijf zich op richt zijn onder meer data & AI, de moderne werkplek, bedrijfsapplicaties, managed hosting en cloud.

In Denemarken was de Nederlandse dienstverlener reeds actief in de vorm van Delegate, het bedrijf dat het in september van vorig jaar overnam. De twee Deense bedrijven zullen nu hun krachten bundelen om samen een sterkere Deense praktijk te vormen, met zo’n 180 medewerkers. 

“Daarom is het goed om deel uit te maken van Broad Horizon en onze krachten te versterken met Delegate in de regio”, aldus Kestenholz. “We vullen elkaar aan en we zullen een nog aantrekkelijkere werkplek zijn voor onze medewerkers en een sterke partner voor onze klanten en partners.”

Johan Taams, de CEO van Broad Horizon (en voormalig CEO van Atos in Nederland), vult aan: “Projectum en Delegate vormen samen een sterke basis voor de verdere ontwikkeling van Broad Horizon in de Scandinavische regio. Daarnaast kunnen we ook in Nederland hiermee onze positie versterken met Microsoft Power Platform-oplossingen en ervoor zorgen dat we ook met Nederlandse partners verder kunnen werken met de door Projectum ontwikkelde softwareoplossingen. We kijken uit naar de samenwerking.” 

Jakob Schou, CEO van Delegate en verantwoordelijk voor Broad Horizon in de Scandinavische regio, is blij Projectum welkom te mogen heten en wijst op de waardevolle expertise die het bedrijf toevoegt. “We zijn blij dat ze zich ook bij Broad Horizon aansluiten. Samen met Delegate hebben we een sterke positie in Scandinavië. Daarnaast kunnen we de oplossingen aanvullen met de overige diensten van Broad Horizon”, aldus de topman. “Met de overname van Projectum versterken we ons portfolio in Microsoft-technologieën voor project-, resource- en portfoliomanagement.”

Het sterke trackrecord van Projectum komt onder meer tot uiting in het feit dat Projectum al meerdere keren Microsofts Global Project Partner of the Year award in de wacht sleepte. Sinds 2015 is het bedrijf bovendien jaarlijks een van de finalisten.

Verder geven de bedrijven aan dezelfde waarden en ambities te delen, om naast een sterke groei tegelijkertijd een fantastische werkplek te bieden en uitstekende service te leveren aan klanten. Het gezamenlijke managementteam stelt zich ten doel het bedrijf te laten groeien zonder de hechte en persoonlijke cultuur uit het oog te verliezen – een belangrijke hoeksteen voor beide bedrijven, waar ook bij toekomstige acquisities oog voor zal zijn.

Overnamepad

Broad Horizon is de afgelopen twee jaar bezig met een stevige buy-and-build-strategie. In 2020 kocht de IT-groep Pink Elephant, DMP, Underlined en Delegate, en eerder lijfde het onder meer dataconsultancy Cmotions in. Door deze overnames is de omzet bijna verdriedubbeld naar zo'n €150 miljoen per jaar. 

In navolging van de deal zal de focus blijven liggen op het adviseren van Scandinavische bedrijven en organisaties over digitale transformatie en het leveren van bedrijfskritische IT-oplossingen op basis van het Microsoft-platform.