Broad Horizon betreedt Deense markt met overname van Delegate

29 september 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het Deense IT-adviesbureau Delegate is overgenomen door Broad Horizon, een ICT-dienstverlener met het hoofdkantoor in Nederland.

De overname betekent de intrede van Broad Horizon op de Scandinavische markt, waar het bedrijf al een tijdje naar uitkeek, vertelt CEO Johan Taams. “Sinds enige tijd hebben we de Scandinavische regio en vooral Denemarken op de lijst van internationale regio’s staan waar we ons graag zouden willen vestigen.”

Toen Delegate in beeld kwam bij het Nederlandse bedrijf, was het managementteam van Broad Horizon erg onder de indruk. “Delegate is duidelijk het meest bekwame en goed geleide bedrijf dat we in de Scandinavische regio hebben gezien”, laat Rudolf Meijer, oprichter van Broad Horizon, weten. Taams vult aan: “Delegate bleek een van de meest gerenommeerde Microsoft-bedrijven in de Scandinavische regio te zijn. Hun portfolio past naadloos in onze M&A-strategie waarbij we de focus hebben op data & AI, bedrijfsapplicaties en managed services.”

Delegate, dat werd opgericht in 2006, is uitgegroeid naar een bedrijf met 125 medewerkers, actief vanuit kantoren in Kopenhagen, Aarhus en Aalborg. Het team adviseert Deense organisaties over digitale transformaties en levert bedrijfskritische IT-oplossingen op basis van Microsoft’s platform. Het klantenbestand omvat diverse grotere bedrijven in Denemarken actief in verschillende sectoren, evenals verschillende publieke organisaties.

Bijzondere werknemerscultuur

Wat maakt Delegate dan zo speciaal? Het is de “zeer bijzondere werknemerscultuur” waarmee Delegate zich onderscheidt, beamen Taams en Meijer. “In de afgelopen jaren heeft Delegate laten zien dat ze heel goed in staat zijn om zeer getalenteerde medewerkers te werven, ontwikkelen en behouden in een zeer concurrerende markt.” Deze sterke werknemersfocus bevordert bovendien een cultuur die wordt gekenmerkt door een hoge mate van vertrouwen en waardering voor elkaar. Hun beweringen wordt verder kracht bijgezet door het feit dat Delegate al meerdere keren werd uitgeroepen tot Great Place to Work.
Broad Horizon betreedt Deense markt met overname van Delegate

Als onderdeel van de deal, heeft Broad Horizon Delegate overgenomen van het management, de werknemers en Blue Equity, een private equity-groep die een belang in het bedrijf had.

Jakob Schou, CEO van Delegate, geeft in een reactie aan: “Net als Delegate kenmerkt Broad Horizon zich door een ondernemende en zeer ambitieuze mentaliteit, waardoor de twee bedrijven elkaar uitstekend aanvullen. Het biedt een sterke basis om de zeer positieve ontwikkeling van Delegate voort te zetten en op basis van onze medewerkers en onze waardecreërende oplossingen te groeien.” Thomas Bonde, een partner bij Blue Equity, voegt toe: “Het was een buitengewoon genoegen om samen te werken met het management van Delegate en het bekwame personeel.”

Naast de aanwezigheid in Denemarken en de regio, vormt de toevoeging van Delegate een aanvulling op de diensten van het bedrijf op het gebied van Microsoft-producten (Microsoft 365, Microsoft Dynamics 365, Azure), data, kunstmatige intelligentie, zakelijke applicaties en managed services. Pieter Knook, bestuursvoorzitter van Broad Horizon, spreekt van een “goede match”, om daar aan toe te voegen: “Ze zijn een belangrijke speler op Microsoft O365, Microsoft D365, Azure en IoT in Denemarken en ze zullen een belangrijke rol spelen in onze ambitie om te groeien in de Scandinavische regio.”

Ook Klaus Holse, de vertrekkende bestuursvoorzitter van Delegate, toont zich tot slot verheugd over de deal: “Met Delegate zal Broad Horizon een goed gepositioneerd en goed gestructureerd bedrijf hebben met een sterk management en aanzienlijke verdere groeimogelijkheden. Het is een genoegen om het stokje van een bedrijf in zo’n goede vorm als Delegate door te kunnen geven.”

Dealmakers

De transactie tussen Broad Horizon en Delegate, geadviseerd door M&A consultants van onder meer KPMG (deal team: Niek Kolkman, Matthijs Polstra, Sakshi Arora, Stefan Klink) volgt op verschillende overnames die Broad Horizon in thuismarkt Nederland heeft gedaan. In de afgelopen anderhalf jaar heeft de groep Data Management Professionals, Underlined en data science consultancy Cmotions overgenomen.