Strategy Business Course van Simon-Kucher Amsterdam in Londen

01 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In mei organiseert Simon-Kucher & Partners de 2022-editie van zijn Strategy Business Course. Na twee jaar van virtuele courses pakt het strategisch advieskantoor dit jaar uit met een driedaags event in London.

Simon-Kucher & Partners geldt wereldwijd als een van de leidende kantoren op het gebied van commerciële strategie. Vanwege de sterke groei is het kantoor op zoek naar nieuw talent. De business course biedt hierbij een uitgelezen mogelijkheid voor ambitieuze studenten om te ontdekken wat het advieskantoor doet en hoe de cultuur is binnen het bedrijf.

Tijdens de Strategy Business Course (19 – 21 mei) krijgen de young professionals de kans om “te ervaren hoe het leven van een consultant bij Simon-Kucher & Partners eruitziet”.

De Strategy Business Course van Simon-Kucher in Londen

Het event trapt af in het Amsterdamse kantoor van Simon-Kucher & Partners, waar deelnemers verschillende presentaties krijgen over het bureau en het soort opdrachten waar de consultants aan werken. Tegelijkertijd kunnen deelnemers de “sfeer proeven” binnen het kantoor.

“Voor mij was de Strategy Business Course een unieke manier om een kijkje te nemen in de keuken van een strategie consulting-kantoor en te zien of de cultuur van het kantoor bij me past”, zegt Lieke Lepoutre, die in 2019 een van de deelnemers was en nu werkzaam is als consultant.

Naar Londen

Na de introductie in Amsterdam stappen de deelnemers aan de business course op de trein om de oversteek te maken naar London, waar het adviesbureau ook een vestiging heeft (Simon-Kucher & Partners heeft kantoren in 40+ landen). Daar maken de young professionals kennis met het bedrijf en de consultants, leren ze hoe het is om samen te werken in verschillende teams en mogen ze vervolgens hun tanden zetten in een uitdagende case.

“De cases die ik toen samen met het team heb opgelost gaven mij een uitstekend beeld van wat Simon-Kucher precies doet en hoe teams samenwerken om tot een resultaat te komen”, herinnert Bram Verlaan zich. Ook hij was in 2019 van de partij, en die “geweldige ervaring” gaf voor hem de doorslag om voor het bureau te kiezen.

Voor Lieke speelde andere aspecten een belangrijke rol in haar keuze voor Simon-Kucher, namelijk de “persoonlijke aandacht voor de groei van professionals” en de “fijne en inclusieve omgeving”. Ook dit maakt ook deel uit van het programma: deelnemers een goed beeld geven van ontwikkel- en trainingsmogelijkheden, internationale kansen en de ondersteunende cultuur binnen het bedrijf.

Dit gebeurt aan de hand van formele maar ook informele initiatieven, zo zullen de deelnemers ook uit eten gaan en borrelen met consultants. “Tijdens het diner en de borrel krijg je ook een goede indruk van je toekomstige collega’s”, geeft Lieke aan. Bram voegt toe: “Hierdoor is er meer dan genoeg tijd om ons team te leren kennen en alle vragen te stellen die je hebt over Simon-Kucher.”

Voor deelnemers die een loopbaan in consulting ambiëren hebben Lieke en Bram een duidelijk advies. “Wil je werken aan strategische vraagstukken en aan de ‘sunny-side of consulting’? En bij een internationaal kantoor met aandacht voor de mens en persoonlijke ontwikkeling? Schrijf je dan in voor onze Strategy Business Course.”

Inschrijven kan tot maandag 18 april. Van kandidaten wordt gevraagd dat ze hun cv, cijferlijsten en een korte motivatiebrief sturen. Op maandag 2 mei horen de kandidaten of ze zijn geselecteerd om deel te nemen aan de business course.