PNO koopt Italiaans techbedrijf Innovation Engineering

01 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PNO heeft een overname gesloten in Italië. Met de deal voegt de subsidiespecialist zo’n 30 medewerkers toe aan het team.

Met het inlijven van Innovation Engineering verwelkomt PNO een goede bekende binnen het team. De twee firma’s werken al sinds de oprichting van het Italiaanse bedrijf nauw samen.

Innovation Engineering is gespecialiseerd in het bouwen van applicaties en algoritmen (waaronder algoritmen gebaseerd op kunstmatige intelligentie) voor innovatieprocessen. Het bedrijf heeft kantoren in Rome, Napels en Milaan.

PNO koopt Italiaans techbedrijf Innovation Engineering

“Al sinds 2009 werken we nauw samen met PNO”, zegt Valeria Marino, CEO van Innovation Engineering. “Zo hebben we voor PNO het WBSO-platform gebouwd, een online-omgeving waarbinnen PNO snel, gemakkelijk en veilig met klanten kan communiceren over hun WBSO-aanvragen. Ook hebben wij ondersteund bij de digitalisering van interne processen binnen het bureau.”

Paolo Salvatore, bestuurslid van PNO, ziet voor Innovation Engineering een belangrijke rol weggelegd binnen de groep. “Innovation Engineering ontwikkelt IT-tools die op basis van het analyseren van miljoenen documenten onze klanten kunnen ondersteunen in een datagestuurd innovatieproces.”

“De uitdaging van vandaag is niet alleen om informatie te verkrijgen en gemakkelijk toegankelijk te maken, maar ook om deze informatie te kunnen analyseren, interpreteren en te gebruiken als katalysator voor innovatieprocessen. Innovation Engineering heeft op dit gebied een bewezen trackrecord.”

De PNO-groep bestaat uit de labels PNO Consultants, Ciaotech, EGEN, Arttic, Nehem en ttopstart.