PNO Consultants betreedt Portugal met Lissabon- en Porto-kantoren

25 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Subsidie- en innovatieconsultancybureau PNO Consultants slaat zijn vleugels uit naar Portugal. Het bureau heeft direct twee nieuwe kantoren geopend: één in Lissabon en één in Porto.

Met de uitbreiding van de activiteiten naar het Portugal is PNO Consultants nu actief in acht Europese landen. Overige kantoren zijn te vinden in Nederland (hoofdkantoor), België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Paolo Salvatore, een Italiaan in het bestuur van PNO Consultants, is de uitbreiding naar Portugal een logische stap, gezien de toenemende vraag naar innovatiediensten in het land. “Portugal heeft de afgelopen tien jaar een opmerkelijk groeipad doorgemaakt.”

PNO Consultants betreedt Portugal met Lissabon en Porto kantoren

Salvatore wijst op de stijging van Portugal in de European Innovation Scoreboard, een jaarlijkse beoordeling door de Europese Commissie van de innovatieprestaties van de lidstaten. In 2019 werd Portugal voor het eerst geclassificeerd als een “sterke innovator”, op basis van de sterke prestaties van het land op gebieden als digitalisering, een professioneel subsidieraamwerk, een solide innovatie-ecosysteem en de beschikbaarheid van talent.

“Vanuit onze kantoren in Portugal willen we samenwerken met het levendige innovatie-ecosysteem in Portugal en dit koppelen aan ons uitgebreide Europese netwerk, met als doel het innovatiepotentieel van het land verder te vergroten”, aldus Salvatore.

De Portugese tak van PNO Consultants zal vanuit zijn internationale expertise een keur aan diensten aanbieden op het gebied van overheidsfinanciering, innovatie en compliance, met een focus op de sectoren energie, mobiliteit & supply chain, klimaat & milieu, lucht- en ruimtevaart, veiligheid, defensie, biowetenschappen & gezondheid en informatietechnologie.

“Portugal staat op de 31e plaats van de 132 economieën die zijn opgenomen in de Global Innovation Index 2021, neemt actief deel aan EU-financieringsprogramma’s en is een van de Europese koplopers op het gebied van hernieuwbare energie. Portugal biedt dus veel kansen voor een adviesbureau als PNO Consultants, om met zijn professionele diensten de wetenschappelijke, technologie- en industriële sector te ondersteunen met zijn innovatiedienstverlening”, besluit Salvatore.

Vorig jaar kondigde ook een ander internationaal adviesbureau – Metyis – groeiplannen in Portugal aan. De opening van de nieuwe campus in Gondomar moet tegen 2025 ongeveer 1.000 nieuwe banen in de regio opleveren.