4NG neemt Gronings digital agency theFactor.e over

31 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

4NG, een onderdeel van het Conclusion ecosysteem, heeft de Groningse digital agency theFactor.e (TFE) overgenomen.

Door de deal versterkt 4NG zijn specialistische kennis op het gebied van UX-research en vergroot het zijn technologische kennis van Bloomreach en Sitecore. Ook voegt het meer expertise toe in het werken met bedrijven in onder andere de zorg en het onderwijs.

Het snelgroeiende full-service digitaal bureau 4NG maakt sinds eind vorig jaar deel uit van Conclusion Digital, de digitale praktijk van zakelijke dienstverlener Conclusion. Met die overname voegde Conclusion zo’n 200 digitale experts en 1.000 freelancers toe aan de organisatie.

Conclusion-dochter 4NG neemt Gronings bureau theFactor.e over

De overname van TFE door 4NG past in de buy-and-build strategie die het Conclusion-onderdeel volgt. Vorig jaar mei nam 4NG reeds digital agency Netvlies over en in oktober volgde Bikkelhart, een 40-koppig bureau dat klanten helpt met het ontwerpen, optimaliseren en automatiseren van online verkoop en digitale groei en het optimaliseren en automatiseren van customer journeys. 

De nieuwste aanwinst binnen het ecosysteem, theFactor.e, bestaat al meer dan 25 jaar en heeft in het noorden van ons land een sterke positie weten op te bouwen. Het 50-koppige bureau ontwikkelt voor zijn klanten digitale oplossingen, waarbij de eindgebruiker als uitgangspunt genomen wordt. TFE verzorgt daarbij het volledige traject, met sterke specialisaties in UX-research en de oplossingen van Bloomreach en Sitecore.

TFE mag enkele vooraanstaande bedrijven in de zorg en het onderwijs tot zijn klantenkring rekenen. Zo bedient het onder andere Menzis, UMCG, Hanzehogeschool Groningen, Saxion, Universiteit Leiden en Aeres. In andere sectoren werkt het voor partijen als RDW, Olympia Uitzendbureau en Triodos Bank.

300+ digitale experts

Met de overname van TFE komt het aantal digitale labels onder de 4NG-paraplu uit op acht bedrijven, te weten 4net, Brainbrothers, Nextfields, PossibilIT, Arlanet, Netvlies, Bikkelhart en nu dus ook theFactor.e. In totaal telt de bureaugroep daarmee nu zo’n 300 experts “die klanten end-to-end ondersteunen en een breed scala aan digitale oplossingen tot in de puntjes beheersen”, aldus Ton Renes, M&A Director van 4NG.

Voor FTE biedt de overname de kans om zijn ambities te versnellen en positie als digital agency verder te versterken, geeft commercieel directeur en mede-eigenaar Arjan Wessels aan. “Door aansluiting bij de bureaugroep krijgen onze klanten en medewerkers toegang tot een breder scala aan diensten en kennis.”

Ook Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion, is blij met de toevoeging van TFE aan de Conclusion-familie: “Wij merken bij onze klanten een sterke behoefte aan Sitecore- en Bloomreach-expertise, die we met TFE uitstekend kunnen invullen.”

In het bijzonder in de zorgmarkt is de aansluiting van TFE zeer waardevol, stelt De Jongh: “Met de overname van theFactor.e zijn we nóg beter in staat om bij onze klanten in de zorgmarkt en daarbuiten een digitale transformatie in gang te zetten en succesvol af te ronden.”