Conclusion voegt Bikkelhart toe aan digital agency 4NG

19 januari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Bikkelhart heeft zich aangesloten bij digital servicebureau 4NG, dat sinds eind vorig jaar deel uit maakt van Conclusion Digital, de digitale praktijk van de gelijknamige zakelijke dienstverlener. Door de overname versterkt 4NG zijn capaciteiten op het gebied van onder meer UX en UI.

Conclusion Digital is al langer actief binnen het digital agency-landschap, en met de toevoeging van 4NG in oktober van vorig jaar nam het een reuzensprong in dit segment. Met die overname voegde Conclusion zo’n 200 digitale experts en 1.000 freelancers toe aan de organisatie.

En nu, met de huidige overname van Bikkelhart, dat onderdeel wordt van het 4NG label, voegt Conclusion opnieuw een specialist toe aan zijn ecosysteem. Het betreft het Amsterdamse en 40-koppige digitale bureau Bikkelhart, dat zijn opdrachtgevers ondersteunt met het ontwerpen, optimaliseren en automatiseren van online verkoop en digitale groei en het optimaliseren en automatiseren van customer journeys. Conclusion voegt Bikkelhart toe aan digital agency 4NG

Het team van veertig professionals van Bikkelhart, dat onder meer is gespecialiseerd in UX research, UI/UX design, CRO, marketing automation en copywriting, zal de overstap maken naar het 200+-koppige team van 4NG. Daarbij zal het overigens wel onder de eigen merknaam blijven opereren,

Waar Bikkelhart zich in het verleden vooral toelegde op het financial services segment, levert het bedrijf zijn diensten anno 2022 aan diverse topspelers in uiteenlopende segmenten, zoals DPG Media, TBA Auctions, Pathé, ICS, Inshared, GVB en New10.

Ton Renes, M&A Director 4NG toont zich verheugd over de krachtenbundeling: “Met Bikkelhart erbij halen we een ontzettend creatieve en ervaren groep mensen aan boord. Het maakt ons in een klap thought leaders op het gebied van UX, UI en conversie-optimalisatie. En het sluit perfect aan op de bestaande diensten die we al bieden, waardoor we onze klanten van begin tot eind van dienst kunnen zijn.”

Ook Bikkelhart medeoprichter Laurens Hutten (hij richtte Bikkelhart samen met Eric van Diemen op), is blij met de transactie: “Wij worden blij van groei. Groei van onze klanten, groei van onze medewerkers én groei van ons bedrijf. We zijn trots op de prachtige merken waarvoor we werken, maar we merken dat er soms behoefte is aan een meer full-service-aanbod. Met 4NG en het netwerk van Conclusion kunnen we onze klanten nóg beter en completer van dienst zijn, zonder ons karakter en unieke aanbod op te hoeven geven.”

Meedoen aan de digitale top

Naast de toegevoegde waarde die Bikkelhart levert voor 4NG, zorgt de overname gelijk ook voor een concurrentieverschuiving in de markt van digital agencies. “Door deze overname treden we toe tot de top-5 van digitale bureaus in Nederland”, geeft Renes aan, die toevoegt: “We hebben nu in onze bureaugroep 250 digitale experts die zich dagelijks bezighouden met het ontwikkelen en optimaliseren van complete digitale oplossingen voor local heroes.”

De deal van 4NG met Bikkelhart maakt deel uit van de bredere buy-en-build strategie die Conclusion met de digital agency nastreeft. 4NG was voorafgaande aan de deal actief in de markt vanuit zes labels: 4net, Brainbrothers, Nextfields, PossibilIT, Arlanet en Netvlies, en daar komt nu dus Bikkelhart bij. 4NG staat bekend om zijn dienstverlening op het vlak van strategic design, e-commerce development, web development, app-ontwikkkeling, en subscription commerce. Klanten zijn onder meer Ajax, Brunel, Buma Stemra, Pets Place en Talpa.

Ook Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion, is blij met de deal: “Sinds 2021 participeert Conclusion in 4NG, waardoor wij onze klanten uitgebreide expertise op gebied van digital experience kunnen bieden. Met deze overname kunnen we onze klanten ook expertise aanbieden aan de ‘voorkant’ van digitale groei: UX-research, digital design, conversie-optimalisatie, copywriting en marketing automation.”

Met meer dan twintig werkmaatschappijen is het Utrechtse Conclusion actief in verschillende segmenten van de consultancy- en IT-markt.

Sell-side dealmaker: Baker Tilly

Bij de totstandkoming van de deal tussen 4NG en Bikkelhart heeft een corporate finance-team van Baker Tilly verkoper Bikkelhart bijgestaan. Het team bestond uit Lorijn van Leersum, Tijmen Bloom, Marcel Ploegsma en Peter Polman.

De experts van Baker Tilly geholpen bij het opstellen van de verkoopdocumentatie en de onderhandelingen, due dilligence onderzoek uitgevoerd, fiscaal advies geleverd en bij het effectueren van de transactie.