Conclusion neemt IT-branchegenoot Mediaan over

09 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion heeft ICT-dienstverlener Mediaan overgenomen, een specialist in innovatie en digitale transformaties.

De deal ligt in lijn met de groeiambities van Conclusion, die door de overname voet zet in de Duitse en Belgische markt en tegelijk zijn positie in de data science en AI-markt versterkt.

“Dit sluit naadloos aan op de klantbehoefte naar internationale ervaring, waardoor Conclusion huidige en toekomstige klanten nog beter van dienst kan zijn”, aldus een woordvoerder van Conclusion.
Conclusion neemt IT-branchegenoot Mediaan over

Mediaan werd in 1969 opgericht in Heerlen en ondersteunt organisaties met het bedenken, ontwikkelen en implementeren van IT-oplossingen, waarmee bedrijven zich van hun concurrenten kunnen onderscheiden. De focus ligt hierbij vooral op technologische ontwikkelingen op het gebied van software, AI en cloud. Naast Heerlen zijn de circa 100 medewerkers van Mediaan actief vanuit kantoren in Hasselt (België) en Düsseldorf (Duitsland).

“De toevoeging van Mediaan aan ons ecosysteem is een hele waardevolle,” laat Engbert Verkoren, CEO van Conclusion, weten, om daar aan toe te voegen: “Mediaan is echt een begrip in de regio. Ik ben dan ook trots dat we met deze partij onze eerste stap over de grens zetten en zo onze internationale groeiambitie verwezenlijken.”

Win-win

Volgens de Conclusion CEO betekent de krachtenbundeling een pure win-win: “Hierdoor ontstaan nieuwe kansen voor zowel Mediaan als de andere bedrijven binnen onze organisatie, waaronder binnen de SAP- en Java-markt en op het gebied van low-code. Daarnaast versterken we samen onze positie in de snelgroeiende datascience- en AI-markt.” Bovendien passen de bedrijfsculturen van de twee bedrijven goed bij elkaar. “Deze kenmerkt zich door een klantgerichte benadering, een pragmatische houding en een hands-on aanpak”, aldus Verkoren.

Mediaan wordt ondergebracht bij Conclusion Zuyd, een van de werkmaatschappijen van Conclusion. “Middels het ecosysteem van Conclusion krijgen we de mogelijkheid om onze kennis in te zetten voor een bredere klantgroep. Andersom zijn de diensten, de vaardigheden en het talent – zowel vanuit het Conclusion-ecosysteem als de samenvoeging met Conclusion Zuyd – een zeer goede aanvulling voor onze klanten.”, laat Elmer Nelis, managing director bij Mediaan weten.

Hij besluit: “Bij Mediaan zochten we een strategische partner die kan bijdragen aan het realiseren van onze groeiambities en slagkracht, maar tegelijkertijd ook de ruimte biedt om onze identiteit, cultuur en kwaliteiten te behouden. Deze partner hebben we in Conclusion gevonden.