ZICHT Consultants: Bestaande expertise onder een nieuwe naam

28 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het voormalige Proud Consultants gaat verder als ZICHT Consultants.

Sinds de oprichting in 2020 is ZICHT Consultants gegroeid tot een consultancybureau met ruim twintig consultants. Het bureau richt zich op vraagstukken op het gebied van programma- en projectmanagement, procesverbeteringen, datamanagement en (grootschalige) implementaties, waarbij de focus ligt op klanten in de energie- en infrasector.

De dagelijkse leiding van het bedrijf is in handen van David Renet en Thijs van Hulst, beiden voormalig associate partner bij First Consulting.

ZICHT Consultants: bestaande expertise onder een nieuwe naam

“De aanwezige executiekracht in combinatie met een informele en hechte bedrijfscultuur maken ZICHT Consultants niet alleen een betrouwbare partner voor klanten, maar ook een gewilde werkgever waarbij consultants de kans krijgen om mee te bouwen aan ZICHT”, licht Renet toe.

“We maken niet alleen mooie plannen op papier, maar staan juist graag midden in de organisatie van onze opdrachtgevers”, vult Van Hulst aan. “Daarbij onderscheiden onze consultants zich door klantfocus en een pragmatische aanpak: we dénken mee en dóen ook mee. Zo maken we echt impact bij onze opdrachtgevers.”

Tot de huidige opdrachtgevers van ZICHT Consultants behoren partijen als Alliander, Enexis, Fudura, Kenter, Schiphol, TenneT en VolkerWessels Telecom.

“De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een inmiddels bewezen trackrecord binnen de energie- en infrasector. Onze focus ligt vooral op complexe operationele vraagstukken, waarbij sectorspecifieke kennis van grote toegevoegde waarde is”, vertelt Renet. “We creëren concrete en duurzame oplossingen die bijdragen aan een zichtbaar, meetbaar en blijvend resultaat.”

Ivo van Zuidam, medeoprichter van First Consulting, is als adviseur en aandeelhouder nauw betrokken bij de ontwikkeling van ZICHT Consultants en vervult een actieve rol bij de verdere groei van het bedrijf.

“Met een team van ruim twintig gedreven consultants en de opgedane succeservaringen staat er een stevig fundament voor toekomstige groei”, geeft hij aan. “Daarbij heeft ZICHT een duidelijke ambitie: het verschil maken voor opdrachtgevers en kansen bieden voor de persoonlijke ontwikkeling van het team, waarbij werkplezier en waardering hoog in het vaandel staan.”