Negen nieuwe consultants voor Sustainable Students Consultancy

18 maart 2022 Consultancy.nl 6 min. leestijd

Sustainable Students Consultancy (SSC) heeft na het succesvol uitvoeren van zijn eerste drie projecten het team uitgebreid naar 25 young professionals. Negen nieuwe consultants komen de organisatie vanaf deze maand versterken. Een rondje langs alle nieuwe aanwinsten.

Edzard Wentges zit in het tweede jaar van zijn master Strategic Product Design aan de TU Delft. Daarin houdt hij zich onder meer bezig met het creëren van toekomstvisies voor bedrijven om daarbij passend strategisch advies te geven over hoe bedrijven zich kunnen differentiëren en blijven innoveren, waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

“Persoonlijk verwacht ik dat SSC mij kan introduceren in de wereld van consultancy, waar ik uiteindelijk graag carrière zou maken. Ik verwacht in contact te komen met verschillende inspirerende mensen die mij nog enthousiaster zullen maken over het oplossen van duurzame problemen. Ik ben ervan overtuigd hier, samen met het team, veel van te kunnen leren om dit uiteindelijk in de praktijk toe te mogen passen.”

Negen nieuwe consultants voor Sustainable Students Consultancy

Layla Schmitter volgt de master Life Science & Technology in Delft en sinds dit jaar ook de master Governance of Sustainability in Leiden, omdat ze inzag dat je niet heel ver komt in duurzaamheid met alleen techniek. Om echt een groene en langdurige impact te kunnen maken moeten bedrijven en overheden samen vooruitdenken, vindt Layla.

“Ik zie mezelf als de brug tussen de techniek en de beleidmakers en ik denk dat we alleen maar groen vooruit kunnen als er naar transdisciplinaire oplossingen gestreefd wordt”, geeft ze aan. Bij SSC hoopt Layla haar creativiteit te kunnen uiten en haar leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Dirk Roest is sinds februari 2021 bezig met de tweejarige master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Hiervoor heeft hij de bachelor Technische Natuurkunde afgerond, waar hij voor het eerst leerde over duurzame energietechnieken. “Ik word graag uitgedaagd met lastige vraagstukken, de energietransitie is hier een perfect voorbeeld van”, aldus Dirk.

Naast zijn studie is hij al een jaar actief als parttime werkstudent bij PrYme Professionals, waar hij continu bezig is met duurzame projecten. Bij Sustainable Students Consultancy wil Dirk graag meer leren over de rol van duurzaamheid in het bedrijfsleven. “Door duurzaamheid interessant te maken voor commerciële partijen denk ik écht verandering teweeg te brengen.”

Daisy Blass zit in haar derde jaar van de bachelor Communication Science aan de Universiteit van Amsterdam. Geleid door haar passie voor duurzaamheid heeft ze naast haar bachelor keuzevakken gevolgd als Environmental Economics en Green Society and Economy. Tevens deed ze waardevolle praktische kennis op tijdens haar stage in het Global Marketing Solutions-team van ORTEC.

Door haar vaardigheden, theoretische kennis en interesses te combineren wil Daisy graag impact maken voor duurzaamheid bij een politiek orgaan, sociale onderneming of ngo, of door een mainstream bedrijf een duurzamer pad op te sturen. Ze is ervan overtuigd dat duidelijke en krachtige communicatie daarin een cruciale rol speelt. Bij SSC aan de slag gaan betekent een “geweldige en logische volgende stap”, zo geeft ze aan. “Ik ben vastberaden om er alles uit te halen.”

Jelle Hoogeboom is tweedejaars student van de bacheloropleiding Economics & Business Economics. Binnen deze studie heeft Jelle gekozen voor de studierichting Business Economics met als specialisatie Finance.

“Klimaatverandering en de gevolgen daarvan op onze samenleving is een thema dat mij altijd al heeft geraakt. Deze zorgen sloegen om in motivatie vanaf het moment dat ik besefte dat dit probleem niet alleen door wetenschappers maar vanuit alle invalshoeken in de samenleving benaderd zal moeten worden”, geeft Jelle aan. “SSC lijkt voor mij de droomkans om te werken in een diverse groep topstudenten om zo samen zo’n groot mogelijke positieve impact te bereiken.”

Loa Diever studeert momenteel Global Sustainabillity Science aan de Universiteit Utrecht en is daarbij dit jaar begonnen aan de minor Entrepreneurship. Tot nu toe heeft ze vooral theoretische kennis opgedaan over duurzaamheid. Via SSC hoopt ze dit te combineren met de praktijk om zo “de toepassingen van duurzaamheid in de ‘echte’ wereld te ontdekken”. 

Daarnaast kijkt ze ernaar uit om zichzelf te ontwikkelen op allerlei vlakken door middel van trainingen van partners, maar ook juist door alle verschillende achtergronden van haar medeconsultants. “Ik heb heel veel zin om in een omgeving te zijn met ambitieuze, enthousiaste studenten die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: gezamenlijk een impact maken om zo te werken naar een steeds iets duurzamere wereld.”

David Spaargaren is bezig met de laatste fase van de studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Tijdens deze studie heeft hij een brede technische basis opgebouwd die erg van pas komt bij duurzaamheidsvraagstukken. Daarnaast heeft hij net de minor International Entrepreneurship and Development afgerond.

“Ik kijk er erg naar uit om het werken en leren in de praktijk bij SSC door te zetten”, geeft hij aan. Ook lijkt het hem interessant om meer te leren over het bedrijfsleven en samen met studenten met verschillende achtergronden naar duurzame oplossingen te zoeken. “Al met al denk ik daar bij SSC de perfecte plek voor te hebben gevonden.”

Floor Ruttenberg is momenteel bezig met het afronden van haar bachelor aan het Erasmus University College, waar ze Liberal Arts and Sciences studeert met een major in Sustainability en een minor in Political Science and International Relations. Bij SSC kan ze op een “ontzettend leuke en leerzame manier” een bijdrage leveren aan het verbeteren van de wereld. Ook kan ze er impact maken met een groep studenten die net zo gemotiveerd is om de wereld te verduurzamen als zijzelf.

Volgens Floor zorgt de combinatie van de verschillende (studie)achtergronden van de consultants en de gegeven trainingen door professionals voor een omgeving “waar je goed wordt uitgedaagd en een substantiële bijdrage kan leveren aan een duurzamere wereld”. Ze voegt toe: “Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om mijn interdisciplinaire kennis toe te passen op complexe vraagstukken waarmee je échte impact kan maken.”

Femke Delissen is dit jaar begonnen met de master Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Eerder rondde ze een bachelor in Cognitive Science af aan de University of California, Berkeley. Gedurende de vier jaar dat ze in Amerika heeft gewoond is haar belangstelling voor duurzaamheid ontstaan, met name door de activistische houding van de studenten en de Californische levensstijl.

“Ik zie SSC als een perfecte combinatie van werkervaring opdoen op het gebied van consultancy en mijn steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving”, aldus Femke, die erg uitkijkt naar de wekelijkse trainingen die SSC biedt, onder meer gericht op persoonlijke groei, om zo goed mogelijk als consultant aan de slag te gaan.