Sustainable Students Consultancy verwelkomt 12 teamleden

27 oktober 2021 Consultancy.nl 8 min. leestijd

Het nieuw opgerichte Sustainable Students Consultancy heeft een vliegende start gemaakt. Maar liefst twaalf nieuwe studenten hebben zich bij het team gevoegd. Een introductierondje langs deze kersverse adviseurs.

Anne Ebbink heeft afgelopen jaar haar bachelor Psychobiologie afgerond en is onlangs begonnen met een premaster Economic and Consumer Psychology in Leiden. Daarnaast is zij in dienst bij Neurensics, een bedrijf dat zich specialiseert in neuromarketing.

Sustainable Students Consultancy (SSC) is voor haar een mooie stap naar het realiseren van haar professionele droom: neuromarketing inzetten voor verduurzaming. ‘’Ik kijk er heel erg naar uit om met de andere studenten onze verschillende vakgebieden te combineren, om zo gezamenlijk ons doel te bereiken: bedrijven helpen verduurzamen!”

Sustainable Students Consultancy verwelkomt 12 teamleden

Iris Werre is gestart met haar laatste jaar van de Bachelor Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast volgt ze een minor Entrepreneurship. Afgelopen jaar heeft ze een bestuursjaar gedaan bij haar studentenvereniging in Utrecht, met een focus op verduurzaming.

Zo was ze verantwoordelijk voor het gehele gebouw en heeft ze mede gezorgd dat leidingen zijn geïsoleerd, aanwezigheidssensoren werden geplaatst en zonnepanelen op het dak zijn gelegd. “Dankzij afgelopen jaar heb ik de groene smaak te pakken en die wil ik graag voortzetten bij Sustainable Student Consultancy”. Samen met haar team zal ze er alles aan doen om een "groene impact te creëren" en hierdoor haar steentje bij te dragen aan een groenere maatschappij.

Idse Luirink is in september begonnen met de master Public International Law aan de Universiteit van Amsterdam, met een focus op Environmental Law. Hiervoor heeft hij de bachelor Environmental Science afgerond. Vanuit SSC wil Idse bedrijven helpen in het zetten van de noodzakelijke stappen richting een duurzamere toekomst. "Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan."

“Mijn interdisciplinaire achtergrond, met opgedane kennis op het gebied van ecologie, chemie en rechten, leent zich uitstekend voor het succesvol samenwerken met de diverse groep ambitieuze studenten van SSC om zo een positieve impact te hebben op zowel bedrijven als het klimaat. Ook wijst hij op de ontwikkelingsmogelijkheden – "door het aanbieden van vele trainingen op het gebied van consultancy en communicatie."

Thomke Tierolff Is bijna klaar met het afronden van zijn bachelors Economie en Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vooral het samenvoegen van de ‘harde’ economische kant en de ‘zachte’ filosofische kant vindt hij interessant. Bij Sustainable Students Consultancy wil Tieroff zijn "kwaliteiten toepassen, nieuwe skills leren en verder ontwikkelen", door te leren van het team en de trainingen die zij krijgen van de partners van het bureau.

Hij vult aan: “Ik wil niet hoeven kiezen tussen business of creativiteit. Juist het feit ik deze twee aspecten nu kan combineren maakt consultancy voor mij zo leuk. Dat er bij SSC ook nog eens een focus ligt op sustainability maakt het voor mij de perfecte match.”

Lola Koning is tweedejaars student van de bachelor opleiding Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. "Het moment dat ik voor het eerst bewust in aanraking kwam met de term ‘sustainability’ was toen ik zes jaar geleden de documentaire Cowspiracy keek. Hierin staat de invloed van veeteelt op het klimaat centraal. Deze documentaire heeft mijn ogen doen openen en sindsdien is mijn interesse voor duurzaamheid alleen maar meer gegroeid."

"Er moet nog veel meer aandacht voor duurzaamheid komen", vindt Lola. "Ik ben van mening dat mijn leeftijdsgroep daar het voortouw in moet nemen, de toekomst ligt immers in handen van onze generatie", voegt ze toe. Samen met haar collega’s van Sustainable Student Consultancy wil Lola een bijdrage leveren aan deze transitie richting de duurzame wereld. "Ik hoop te kunnen functioneren als een schakel tussen de technologische ontwikkelingen en een duurzame maatschappij, door mijn technische kennis in de praktijk te brengen."

Philip Bengsch heeft afgelopen zomer zijn studie Business Administration aan de UvA afgerond. "Ik heb besloten om komend jaar een tussenjaar te nemen, zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen in de praktijk en erachter komen wat ik echt belangrijk en leuk vind. Ik hoop zo een master te vinden die echt bij mij past."

Sinds 3,5 jaar werkt Philip bij Red Bull en inmiddels vervult hij sinds een half jaar de rol van Teamleider van het studenten sales team. "Ik word erg enthousiast van duurzaamheid en vind het erg belangrijk dat bedrijven verduurzamen. Daarom was ik erg blij dat SSC op mijn pad terecht kwam. Zo hoop ik impact te maken door de bedrijven die we adviseren te verduurzamen en mezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak."

Vera Looijschelder is, naast haar start bij Sustainable Students Consultancy, afgelopen september begonnen aan de minor Duurzaam Ondernemen en Innovatie aan de Universiteit Utrecht. Hier volgt ze verder ook de bachelor Sociale Geografie en Planologie. Deze geografische studie biedt veel keuzevrijheid in de te volgen vakken en Vera heeft zich binnen de studie dan ook grotendeels verdiept in duurzaamheidskwesties.

Dat maakt dat ze veel meer over duurzaamheid wil leren, juist ook buiten de academische sfeer. Tegelijkertijd verwacht ze ook haar reeds "opgedane kennis als consultant te kunnen inzetten om zo, samen met de andere ambitieuze studenten bij Sustainable Students Consultancy, mijn steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld."

Eva Hoogendijk studeert momenteel Rechten aan de Universiteit Leiden. Door haar studie is ze maatschappelijk breed georiënteerd en heeft ze haar analytisch en kritisch denkvermogen verder ontwikkeld. Naast haar studie doet ze praktijkervaring op bij haar werk als secretaresse voor een advocatenkantoor.

In haar nieuwe rol bij Sustainable Students Consultancy wil ze als consultant haar vaardigheden combineren met haar "passie voor duurzaamheid" en zich op die manier inzetten voor een duurzamere samenleving. “Bij SSC kan ik mijn kennis en vaardigheden inzetten voor een doel waar ik echt in geloof. Ik kijk ernaar uit om me verder te ontwikkelen door de professionele trainingen en de kennis van de andere ambitieuze studenten uit het team", laat Eva weten.

Florine van Esch volgt komend jaar de master International Business Law: Climate Change & Corporations aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar interesse in het wereldwijde klimaatprobleem en passie voor duurzaamheid is ontstaan tijdens het schrijven van haar eerste masterscriptie over de recente rechtszaak tussen Milieudefensie en Shell. De vraag waar de verantwoordelijkheid ligt voor het oplossen van dit probleem en welke rol bedrijven daarin moeten spelen vond ze fascinerend.

Via SSC zal zij naast haar theoretische kennis ook veel praktijkervaring op kunnen doen en tegelijkertijd een duurzame impact kunnen maken. “Verduurzaming is de belangrijkste opgave van onze toekomst en het is fantastisch om te zien dat steeds meer studenten hier hun steentje aan bij willen dragen.”

Lex Lubbers is dit jaar gestart met een master Applied Physics aan de TU Delft. Aan dezelfde universiteit rondde hij eerder de bachelor Technische Natuurkunde af, waardoor hij een sterke basis in natuurkunde en wiskunde heeft. Door een specialisatie in duurzame energie technologieën kan Lex veel technische kennis bijdragen aan het team van SSC.

Als consultant wil Lex naast het toepassen van zijn technische kennis zichzelf ook verder ontwikkelen op andere gebieden die met duurzaamheid te maken hebben. Hier hoopt hij vooral veel van zijn mede consultants te leren die een scala in verschillende achtergronden hebben, van econometrie tot neuropsychologie. Lex: “Door Sustainable Students Consultancy kan ik mijn technische kennis toepassen op complexe duurzaamheidsproblemen, daarnaast kan ik veel van mijn mede consultants leren over andere facetten van duurzaamheid.”

Berend van Nieuwland groeide op in Antwerpen, België. Twee jaar geleden verhuisde hij terug naar zijn geboorteland om Econometrics & Data Science aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te studeren. "Ik koos hiervoor omdat er werd geadverteerd dat je voor deze studie analytisch ingesteld en gedisciplineerd moet zijn, een probleemoplossende manier van denken moet hanteren en graag uitgedaagd worden, wat dingen zijn die goed bij mij passen."

Berend solliciteerde bij Sustainable Students Consultancy, "omdat dit de eerste consultancy is die ik tegenkom waarbij verduurzamen centraal staat. Ik kijk er naar uit om veel bij te leren bij de trainingen en adviezen die SSC aanbiedt. Ten slotte spreekt het me aan om eindelijk de theorie in de praktijk toe te passen, omdat ik dit nog weinig met mijn studie heb kunnen doen."

Bas Brouwer studeert momenteel de master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. Zowel door zijn studie als verschillende ervaringen is zijn interesse voor consultancy ontstaan. Tijdens zijn bachelor Werktuigbouwkunde en eerdere ervaring naast zijn studie werd er veel nadruk gelegd op het oefenen van vaardigheden in diverse teams. Hij leerde er op een gestructureerde, resultaatgerichte manier werken en dat blijkt goed te passen bij zijn ambitie om te ondernemen.

"Door mijn passie voor duurzaamheid kijkt ik ernaar uit om binnen SSC mee te werken aan het verduurzamen van organisaties en het in teamverband werken aan uitdagende projecten."