Adviseur Robert Wester woordvoerder Koninklijk Huis

12 april 2012 Consultancy.nl

Robert Wester (44), senior managing consultant bij Berenschot, is per 15 juni 2012 aangesteld als de nieuwe woordvoerder van het Koninklijk Huis. Hij wordt plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst en gaat zich met name op woordvoering over het Koninklijk Huis.

De Berenschot adviseur werkt sinds 2008 voor het organisatie-adviesbureau. In de adviesgroep Communicatie werkte hij op het scheidsvlak van beleid en uitvoering op het gebied van strategische advisering en communicatie. Daarvoor was hij bijna 2 jaar directeur Arbeidsmarkt bij SZW.

Van 2000 tot 2006 was hij directeur communicatie bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS). Bij VWS heeft hij strategische omgevingscommunicatie geïntroduceerd over onder meer Schiphol, groot onderhoud en kilometerbeprijzing. Tussen 1992 en 1998 was Wester persvoorlichter bij de ministeries van Defensie en Vrom. Tot zijn overstap naar Verkeer en Waterstaat in 1999 was hij korte tijd voorlichter bij de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Robert Wester studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Nieuws