RSM Utrecht betrekt rijksmonumentale villa nabij de Biltstraat

14 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft per vandaag formeel een nieuw kantoor in Utrecht in gebruik genomen. Het betreft het monumentale pand ‘De Oorsprong’ nabij de Utrechtse Biltstraat.

Afgelopen jaar heeft wereldwijd accountants- en adviesnetwerk RSM zijn sterke groei voortgezet. Wereldwijd doorbrak het naast de grens van 50.000 medewerkers ook voor het eerst de omzetgrens van $7 miljard. In Nederland telt RSM inmiddels ruim 600 professionals, verspreid over negen vestigingen.

Al jaren is RSM ook vanuit Utrecht actief, waar het tot voor kort opereerde vanuit een pand aan de Maliesingel. Vanwege de sterke groei besloot RSM te verhuizen. “Het kantoor werd te klein om alle accountants, fiscalisten en consultants te huisvesten en om tevens klanten goed te kunnen ontvangen”, schrijft RSM in een persbericht..

RSM Utrecht betrekt rijksmonumentale villa aan de Biltstraat

Het 75-koppige team heeft inmiddels zijn intrek genomen in  ‘De Oorsprong’. Het monumentale pand stamt uit 1823 en werd destijds gebouwd als buitenplaats voor de cementfabrikant Cazius, met een bijbehorende tuin in Engelse stijl. Het gebouw is gelegen aan het Oorsprongpark in de buurt van de Biltstraat.

RSM heeft in zijn nieuwe onderkomen nu zijn Real Estate Desk gevestigd. Ook zet het er zijn overige fiscale en accountancydiensten en M&A adviesdiensten (corporate finance, due diligence) voort.

Het team van RSM is verheugd over de nieuwe werklocatie en spreekt van een “prachtige en unieke plek”, zo valt te lezen in de persverklaring. “De verschillende etages in het pand zijn naar een klassieke, maar hedendaagse stijl aangepast en voorzien van de juiste voorzieningen om fijne werkplekken te creëren.”

Betrokken bij de klant

Ook klanten van RSM moeten de vruchten plukken van het nieuwe kantoor. Zo leent het pand zich voor het organiseren van evenementen, “zoals een mooie ontvangst in de prachtige en-suite kamers of een gezellige borrel aan de bar in de kelder”, aldus RSM. “Kortom: het is een erg fijne ontvangst- en werklocatie met prachtige allure midden in de stad.”

Aiko Koster, vestigingsleider en fiscaal partner, voegt toe: “Met deze keuze willen wij laten zien hoe belangrijk wij het vinden om lokaal betrokken en verbonden te blijven met onze klanten in deze regio. Uiteraard nodigen wij onze klanten van harte uit voor een goede kop koffie en een rondleiding.”