Zes nieuwe collega’s voor Haags bureau Public Matters

11 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Public Matters heeft zijn team verder versterkt met zes nieuwe professionals. Sander van Golberdinge is aangesteld als Senior Director, Bart Hendriks en Judith ter Kuile vervullen de rol van Account Executives, terwijl er ook drie nieuwe trainees bijkomen: Wouter Nelen, Paul Schrama en Stefan Ruiter

De afgelopen jaren maakt Public Matters een sterke groei door, mede door het aantrekken van jonge talenten. Public Matters helpt klanten, in ons land en internationaal, met onderwerpen als public affairs en lobbying, stakeholder- en verenigingsmanagement, het monitoren van intelligence en strategische communicatie.

Het team van het Haagse public affairs- en lobbyadviesbureau ziet zich nu versterkt door drie ervaren professionals evenals drie kersverse trainees. Daarmee werken er nu circa dertig professionals bij Public Matters. Een korte introductie van de zes new hires:

Sander van Golberdinge, Bart Hendriks en Judith ter Kuile + Wouter Nelen, Paul Schrama en Stefan Ruiter - Public Matters

Ervaren rollen:

Sander Golberdinge is aangesteld als Senior Director. “Organisaties succesvol maken in public affairs en communicatie is voor mij een echte stimulans”, laat Sander weten, die zich in zijn nieuwe rol gaat focussen op het helpen van klanten binnen de sectoren industrie, land- en tuinbouw en chemie.

Hij neemt jarenlange ervaring in het werkveld mee naar de Haagse public affairs-specialist. Zo is hij afkomstig van Grodan, waar hij de rol van Senior Public Affairs Manager vervulde. Eerder fungeerde hij als directeur bij Detailhandel Nederland. In zijn vroege loopbaan werkte hij als beleidsadviseur bij het Rijk en was hij actief binnen de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Bart Hendriks is gestart als Account Executive en zal in zijn nieuwe rol klanten in diverse sectoren gaan adviseren, onder meer binnen het zorgdomein. “Het is mijn taak om zo dicht mogelijk op de politieke ontwikkelingen te zitten en deze van duiding te voorzien voor onze cliënten.”

Voor zijn start bij Public Matters rondde Bart een master Management van de Publieke Sector af aan Universiteit Leiden. Ook deed hij als stagiair ervaring op bij een public affairs-adviesbureau.

Voor Judith ter Kuile betekent haar start als Account Executive een terugkeer naar het lobbyadviesbureau, waar ze eerder al het traineeship doorliep met een focus op de sectoren energie en klimaat.

Judith rondde hiervoor een bachelor International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen en een minor International Politics and Economics aan het Mexico Autonomous Institute of Technology (ITAM). Ook rondde ze een master Strategic Management af aan de Erasmus Universiteit.

Trainees:

Wouter Nelen zal zich als trainee vooral gaan toeleggen op tech-wetgeving en onderwerpen rondom zorg. Momenteel volgt wouter nog een master in Political Science aan de Universiteit Leiden, met een focus op de Nederlandse politiek. Als stagiair binnen gemeente Leiden deed hij eerder reeds ervaring op binnen de public affairs-afdeling. Ook was hij campagnecoördinator voor Volt Leiden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Paul Schrama volgt momenteel nog de master Public Sector Management aan Universiteit Leiden, waar hij eerder een bachelor Politicologie voltooide. Bij Public Matters maakt hij deel uit van het monitoringsteam en vervult hij een ondersteunende rol voor de adviseurs van het public affairs-bureau. Eerder liep Paul stage bij Dutch Startup Association.

Stefan Ruiter gaat zich bij Public Matters richten op gebieden als energie en klimaat. Voorafgaande aan zijn start behaalde hij een bachelor in Politicologie aan Universiteit Leiden. Bij Public Matters wil hij public affairs-kennis opdoen en ervaren hoe het is om zich te begeven op het snijvlak tussen de overheid en de samenleving. Naast zijn rol als trainee is Stefan ook lid van een gemeentelijke politieke partij. Eerder was hij ook bestuurlijk actief binnen de jongerentak van die partij.