Bart Bouwers keert bij Xebia Agile Experts terug op het oude nest

11 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na ruim een jaar te hebben gewerkt aan de klantkant keert Bart Bouwers nu als Senior Agile Transformation Consultant en Trainer terug bij Xebia’s Agile Experts-club.

Met de terugkeer van Bouwers in zijn nieuwe rol keert ook zijn jarenlange trackrecord in agile terug naar de digitale transformatiespecialist, die in ons land zo’n 350 professionals telt.

Bart Bouwers helpt organisaties en teams succesvol te transformeren naar agile werken. Zijn specialisatie ligt vooral op het vlak van scaling agile: het vereenvoudigen van organisaties, door ze te ontdoen van overbodige organisatieonderdelen en het opschalen van agile in organisaties. Eerder realiseerde hij dit bij bedrijven als TomTom, ING en momenteel bij Enexis.
Bart Bouwers, Senior Agile Transformation Consultant, Xebia

“Daarbij kijkt hij met een systemische blik naar het grotere geheel en dat is maatwerk. En daar ligt ook zijn kracht: in zijn pragmatische benadering bij het vinden van een duurzame oplossing, die werkt”, geeft Xebia aan.

Over zijn terugkeer naar de adviesbranche en naar Xebia zegt Bouwers: “Consultancy is het mooiste wat er is. Samenwerken met verschillende mooie klanten en getalenteerde en gepassioneerde collega’s om impact maken is wat mij trekt in dit vak.”

Unieke sfeer en kenniscultuur

De agile-expert blikt met plezier terug op het afgelopen jaar, waarin hij als SAFe Implementation Consultant Enexis heeft bijgestaan: “Als onderdeel van de klantorganisatie heb ik mooie succesvolle agile-transformaties en -trainingen gegeven.”

Desondanks verlangde Bouwers terug naar zijn oude nest. “Bij het continu op zoek gaan naar de beste oplossing voor een agile-implementatie miste ik naast de diversiteit aan klanten ook vooral de unieke sfeer en kenniscultuur bij Xebia”, zo legt hij uit. “Hier worden mensen echt op de eerste plaats gezet. Het vertrouwen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling is overal voelbaar.”

Met deze “people first-benadering” krijg je volgens Bouwens als medewerker “alle middelen en vrijheid om succesvol te zijn bij het boeken van resultaten met je klanten”.

“De kennis en expertise van de mensen hier is groot en de bereidwilligheid om samen te werken en die kennis te delen misschien nog wel groter. Wekelijks wordt daarom ook actief kennis uitgewisseld. Zo houden we elkaar scherp en door zo het beste in elkaar naar boven te halen, groei je constant.”

Al met al is hij dan ook maar wat blij weer terug te zijn. “Mijn drijfveer is: Samen gefocust waarde leveren. En dat is precies wat ik weer ga doen: met mijn collega’s van Xebia.”