De vijf nieuwe kernwaarden van Valcon

25 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie maanden na de fusie en rebranding van Valcon heeft het adviesbureau nu ook zijn nieuwe kernwaarden gepresenteerd: Integrity, Together, Joy, Curious en Can-do.

“Valcon heeft de ambitie om autonoom en middels fusies en overnames door te groeien naar een Europese operations consulting-partij met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van data en technologie”, zegt Geert van den Goor, group managing partner bij Valcon.

In deze groei spelen de kernwaarden een cruciale rol volgens de topman. “Het vormt het DNA van ons bedrijf.”

De vijf nieuwe kernwaarden van Valcon

“Ondanks dat de verschillende partijen waaruit Valcon is ontstaan (First Consulting, Valcon, Viqtor Davis, P2 Consulting en Typeqast) allemaal hun eigen set kernwaarden hadden, zat er een duidelijke rode draad in deze waarden. En dat is niet toevallig, want in het zoek- en selectieproces van partijen om de krachten mee te bundelen vormt de culturele fit een van de belangrijkste criteria.”

Als onderdeel van de lancering van de Valcon-naam heeft het adviesbureau ook nadrukkelijk aandacht besteed aan het opstellen van de kernwaarden voor ‘het nieuwe Valcon’. “Met een groep collega’s die een dwarsdoorsnede van het bedrijf vormen is een eerste set van mogelijke kernwaarden opgesteld. Vervolgens hebben alle medewerkers van Valcon in de vorm van een stemming hun mening daarover kunnen geven.”

Daaruit zijn vervolgens de vijf Valcon kernwaarden naar voren gekomen: Integrity, Together, Joy, Curious en Can-do.

Volgens Van den Goor beschrijven de vijf kernwaarden goed waar Valcon voor staat. “De kernwaarden zijn daarbij niet alleen een uithangbord voor het bureau, maar worden dagelijks gebruikt en doorleefd. Of het nu gaat om een voorstel voor een klant, de beoordeling van recruitmentgesprekken of de performance van medewerkers: de kernwaarden komen overal terug.”

“En aangezien we de krachten willen bundelen met meer succesvolle partijen, blijven ook in de buy & build-afweging de kernwaarden een prominente rol spelen”, sluit Van den Goor af.

Valcon heeft circa 1.200 medewerkers in meer dan zes Europese landen. Het bedrijf wordt gesteund door private equity-bedrijf Waterland.