Hot ITem opent vestiging op Brightlands Smart Services Campus

22 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hot ITem, een Amsterdams bureau gespecialiseerd in datagedreven werken, heeft een nieuwe vestiging geopend op de Brightlands Smart Services Campus.

Met het nieuwe kantoor in Heerlen, de tweede vestiging in ons land, voegt Hot Item zich bij moederbedrijf Conclusion, dat reeds gevestigd was op de Brightlands Smart Services Campus. Deze campus, onderdeel van de internationale open innovatie-community Brightlands, werd opgetuigd door APG, Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg.

Vanuit de vier campussen van Brightlands werken wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders samen aan grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De Brightlands Smart Services Campus richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen en faciliteren van een community die data kan omzetten in slimme diensten.

Hot ITem opent vestiging op Brightlands Smart Services Campus

Het in 1998 opgerichte Hot ITem helpt zijn opdrachtgevers zich aan te passen aan het snel ontwikkelende, datagedreven landschap van vandaag. Zodoende wil het de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend verbeteren. De kennis en expertise van het bureau sluiten daarmee nauw aan bij de activiteiten van de campus, die zich toelegt op onder meer digitalisering en de toepassing van data science en artificiële intelligentie.

“Door de komst van Hot ITem, onderdeel van ons Conclusion-ecosysteem, zien wij mooie kansen om binnen de community van de campus met andere ondernemers, onderzoekers en studenten samen te innoveren en nieuwe diensten te ontwikkelen die waardevol zijn voor de maatschappij”, laat Bert Jan De Jongh weten, Director Business Transformation bij Conclusion.

Sinds eind 2020 maakt Hot ITem deel uit van de zakelijke dienstverlener. Door de krachtenbundeling kreeg Conclusion de beschikking over een team van circa 250 professionals gespecialiseerd in business intelligence, data analytics, datamanagement en integraties. “Met deze versterking kunnen wij onze klanten nog beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen”, liet Conclusion destijds weten.

Nu Hot ITem ook is neergestreken op de innovatieve campus, kunnen de twee bedrijven en het ecosysteem om hen heen nu nog beter samen innoveren. De Jongh ziet in elk geval een hoop potentieel: “We zien met name kansen om het leven veiliger, gezonder en duurzamer te maken met innovatie-ecosystemen in zorg, publieke dienstverlening, publieke veiligheid en financiële dienstverlening. Daarnaast zien we aanvullende mogelijkheden voor Conclusion bedrijven als Mediaan en Yellowtail om in de nabije toekomst te participeren.”