Oude bekenden Eske Scavenius en Judith Hoogendoorn terug bij Bain

21 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch advieskantoor Bain & Company heeft twee voormalige ‘Bainees’ opnieuw verwelkomd binnen het Amsterdamse kantoor: Eske Scavenius (Associate Partner) en Judith Hoogendoorn (Vice President).

Eske Scavenius is een goede bekende voor de veteranen binnen het Nederlandse team van Bain & Company. Tussen 2010 en 2012 werkte hij reeds voor het Amsterdamse kantoor van de wereldwijde strategieadviseur, waarna hij vervolgens vijf jaar dienstdeed bij de kantoren in São Paulo en San Francisco.

De afgelopen vier jaar werkte Scavenius voor Rubio Impact Ventures, een in Amsterdam gevestigd durfkapitaalfonds. Als Investment Director leidde hij early stage-investeringen in startups op gebieden als voeding (Mosa Meat en Wakuli), gezondheid (Incision en SkinVision) en duurzame mode (Fashion for Good en The Renewal Workshop).

Eske Scavenius and Judith Hoogendoorn - Bain & Company“Ik heb de afgelopen vier jaar een geweldige tijd gehad bij Rubio, waar ik samen met mijn collega’s leiding heb mogen geven aan negen investeringen. Ik ben super enthousiast over deze volgende stap bij het Amsterdamse kantoor van Bain & Company. Hier zal ik mijn kennis verder uitbreiden ten aanzien van wat er nodig is om de wereld vooruit te helpen door middel van impactinvesteringen en ondernemerschap”, aldus Scavenius.

Bij Bain & Company is Scavenius (36) benoemd tot Associate Partner in de private equity-praktijk. Hij gaat zich inzetten voor venture capital-klanten en bijdragen aan Bains werk op het gebied van impact investing, ESG en de toekomst van voedsel.

Lees verder: Durfkapitalisten investeren steeds vaker in techstartups

Judith Hoogendoorn werkte aan het begin van haar carrière als consultant bij Bain & Company, vanuit de kantoren in Amsterdam en San Francisco. Daarna stapte ze over naar Unilever, waar ze haar internationale loopbaan voortzette in Rotterdam, Sydney en Brussel. Ze bekleedde verschillende functies in category management en marketing, meest recentelijk als lid van het Belgische leiderschapsteam.

Dertien jaar na haar vertrek bij is Hoogendoorn (39) nu teruggekeerd naar haar eerste werkgever in de rol van Vice President (Talent). In deze functie zal ze samen met het HR-team de people-agenda aansturen. Haar takenpakket omvat onder meer professionele ontwikkeling, talentmanagement, personeelsbeleid, cultuur en diversiteit en inclusie.

Véronique Pauwels, Managing Partner van het Amsterdamse Bain-kantoor, is verheugd over de twee benoemingen: “Het doet mij veel plezier dat Eske en Judith hebben besloten terug te keren naar Bain. Ze zijn beiden uitmuntend in wat ze doen, en ik kijk ernaar uit hoe zij beiden onze groei verder zullen versterken.”

Bain is sinds 1998 gevestigd in Amsterdam. Vandaag de dag geldt het kantoor als een van de leidende adviesbureaus van ons land en geniet het binnen het Bain netwerk de reputatie van een kantoor met een van de meest internationale en diverse teams.