Xebia voegt agile-expert Sander Dur toe aan team

31 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Xebia heeft zijn Agile Transformatie-praktijk een boost gegeven met de komst van Sander Dur, een ervaren agile-expert met een jarenlange staat van dienst binnen het vak.

Sander Dur is scrum- en agile-expert en helpt organisaties en teams succesvol te transformeren naar agile werken. Zijn specialisatie ligt vooral op het vlak van scrum en het creëren van ‘high performing’ teams, waarbij hij in zijn aanpak de mensen en de onderlinge relaties binnen het team centraal stelt.

“Intrinsieke motivatie en interpersoonlijke relaties van en binnen een team vind ik machtig interessant en belangrijk voor het laten slagen van een succesvolle agile-transformatie”, licht Dur toe.

Sander Dur, Xebia

De afgelopen jaren faciliteerde en coachte Dur als Scrum Master hightechbedrijven en semioverheidsinstanties bij het meer wendbaar maken van hun organisaties. Meest recentelijk was hij verbonden aan AgilityMasters.com. Binnen het agile-landschap is hij ook bekend vanwege zijn podcast Mastering Agility.

Per deze maand kiest hij voor een nieuwe uitdaging bij Xebia, een stap die volgens hem “het beste van twee werelden” samenbrengt. Dur licht toe: “Aan de ene kant kan ik met mijn kennis en expertise de klanten van Xebia naar een nog hoger agile-niveau tillen en daarmee de ambitie van Xebia om haar internationale autoriteitspositie op agile gebied te verstevigen.”

“Aan de andere kant wil ik mezelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen en mij daarvoor omringen met getalenteerde en gepassioneerde mensen binnen een ‘people first’-organisatie. De sfeer en cultuur van Xebia trok mij al aan en vanaf de eerste dag voelt het als thuis.”

“De kennis en expertise van de mensen hier is waanzinnig groot en de bereidwilligheid om samen te werken en die kennis te delen misschien nog wel groter. Daarnaast moet je niet gek opkijken wanneer je meedoet met een escape game en je ineens wordt beschoten met nerf guns door collega’s rennend over de afdeling.”

“Ik vind een ontspannen, familiaire werksfeer en samenwerken heel belangrijk en dat heb ik vanaf dag één ervaren. Alles ademt hier people first!”

Xebia werkt voor grote Europese bedrijven in uiteenlopende sectoren, waaronder Enexis, Unilever, Picnic, Philips, Shoeby, Rabobank, Heineken, ING, Bol.com, Ahold, Schiphol en Transavia.