Marc Schuller en Saartje Steins over hun start als implementatie trainee

28 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Marc Schuller en Saartje Steins zijn allebei vier maanden geleden gestart in het Implementatie Traineeship van ITDS. In een paar weken tijd zijn ze opgeleid tot consultants en inmiddels zijn ze aan de slag op hun eerste opdracht bij een klant.

In de eerste vier weken van het ITDS-traineeship draait alles om persoonlijke ontwikkeling. Via workshops en trainingen worden trainees voorbereid op hun eerste klantopdracht als consultant.

Saartje vond vooral de praktijkgerichte lessen heel leuk; de consultancyskills-trainingen. “Door deze trainingen leer je echt hoe het er op de werkvloer aan toegaat. We oefenden bijvoorbeeld met het voeren van gesprekken en kregen veel communicatietips.”

Marc Schuller en Saartje Steins - ITDS

Marc kan zich hier goed in vinden, maar vond ook de inhoudelijke trainingen heel interessant. “We hebben veel geleerd in een korte tijd. Over softwarepakketten, producten en processen binnen de financiële sector en we hebben een aantal certificaten mogen behalen. Daarnaast kregen we goede begeleiding van andere ITDS’ers die als ervaringsdeskundigen advies gaven.”

Hechte groep

Saartje blikt terug op een van de elementen die het traineeship waardevol maken: de samenwerking met de andere trainees. “We hadden gelijk een klik. En ook nu spreken we elkaar nog regelmatig. Wat ik ook heel bijzonder vind is de diversiteit in onze traineegroep. Iedereen heeft verschillende achtergronden en andere denkwijzen. Sommige trainees hebben in het buitenland gewoond, een ander heeft ergens anders al carrière gemaakt en weer een ander heeft net zijn master afgerond.”

Marc: “We hebben een hechte groep en we vinden het leuk om met elkaar in contact te blijven. Vaak plannen we een online meeting in met z’n allen. Maar zodra het kan gaan we weer samen borrelen met elkaar.”

Leren in de praktijk

Na de masterclass van vier weken gaan de trainees zelfstandig aan de slag op opdracht bij een klant in de financiële sector. “Want in de praktijk leer je pas écht wat er allemaal mogelijk is”, aldus Saartje. “Met een team werk je aan de implementatie van een softwarepakket, analyseer je data en onderhoud je het contact met de opdrachtgever.”

Marc: “Ik werk sinds november bij een grote verzekeraar en ik heb mijn plek inmiddels gevonden. Met de implementatie van een nieuw softwarepakket helpen we onze klant te digitaliseren en innoveren.”

Ook Saartje is aan de slag gegaan bij een grote verzekeraar. Ze heeft de afgelopen weken al veel geleerd: “Het team heeft een goede dynamiek. Samen zijn we druk bezig met het vertalen van de wens van de klant naar de mogelijkheden binnen het softwarepakket. Ook ontwikkelen we nieuwe verzekeringsproducten- en functionaliteiten in het pakket.”

Meer weten? Lees ook: Twee ITDS-trainees over hun klantopdracht.

“Daarnaast volgen we met mede-trainees relevante trainingen in het Young Professional Program van ITDS, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen als consultant”, vult Marc aan.

Professionaliteit met een open sfeer

Dat Marc en Saartje voor ITDS kozen had alles te maken met de klik die ze meteen hadden met de organisatie. Marc: “Na een paar informatiesessies bij ITDS had ik al een goed gevoel over het bedrijf. Het straalt professionaliteit uit en je krijgt een warm welkom. Iedereen die je spreekt is behulpzaam. Ook worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Toen het even kon hadden we padelwedstrijden, barbecues en natuurlijk borrels met elkaar.”

Saartje: “Er worden ook online activiteiten georganiseerd en ik wilde aan alles meedoen. Zo leer je snel je collega’s kennen en spreek je ook sneller iemand aan. Er hangt een hele open sfeer bij ITDS.”

In het voorjaar van 2022 start het volgende Implementatie Traineeship bij ITDS. Bekijk de vacature voor meer informatie.