Van trainee naar consultant: Ludo Noldus en Michelle Clermonts

05 november 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Een half jaar geleden startten Ludo Noldus en Michelle Clermonts met het Business Consultancy Traineeship van ITDS. Na een intensief leertraject zijn ze beiden inmiddels volop actief bij een opdrachtgever in de financiële sector. Hoog tijd om samen met het duo terug te blikken op hun eerste zes maanden.

Tijdens het Business Consultancy Traineeship van ITDS staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Trainees krijgen meteen na hun start vijf intensieve trainingsweken voorgeschoteld, om ze helemaal up to speed te brengen in de wereld van consultancy en de financiële sector.

“Tijdens de eerste vijf weken staat vooral leren centraal”, vertelt Ludo. “In deze weken krijg je verschillende trainingen en word je opgeleid tot consultant. Daarna is het de bedoeling dat je alles wat je geleerd hebt toepast in de praktijk op je eerste klantopdracht. Best uitdagend, even bikkelen, maar heel leuk en rewarding.”

Ludo Noldus en Michelle Clermonts - ITDS

Ook Michelle vond het een drukke periode met volle schema’s en lange dagen, maar kreeg er ontzettend veel energie van. “Aan het einde van de dag had ik een prima energielevel. Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Dat kwam door de goede sfeer in de groep en ook een aantal trainingen sprong er echt uit.”

Saamhorigheid binnen de groep

Gelukkig staan de trainees er niet alleen voor. In de groep van Ludo en Michelle zaten nog negen andere trainees. Er heerste een groot gevoel van saamhorigheid binnen de groep. Ludo: “De intensiteit van de trainingen zorgde ervoor dat we al snel dichter tot elkaar kwamen.”

Michelle kijkt terug op deze periode met een brede glimlach en dan vooral op het contact met de andere trainees. “Vanaf het begin waren we al best een hechte groep. Het zijn leuke mensen, iedereen heeft een eigen persoonlijkheid. Ook hebben we veel ondernomen naast werk. Zoals uit eten en borrels. We hebben samen in een korte tijd heel veel geleerd.”

De eerste klantopdracht

Na de vijf intensieve trainingsweken begon de klantopdracht. Michelle: “Ik zit nu op een opdracht bij een grote bank. Daar werk ik aan drie projecten tegelijk samen met drie projectleiders. Eén project richt zich op de implementatie van Salesforce. Het tweede project focust zich op het bouwen van een centrale data-omgeving waar alle data wordt verzameld. En tot slot werk ik aan een finance-gerelateerd project.”

Ludo heeft een andere opdracht toegewezen gekregen. Hij zit sinds juni op een opdracht bij een grote uitvaartverzekeraar. “Ik kon vrijwel gelijk aan de slag na de trainingsweken. Ik zit nu vijf maanden bij deze klant. Op dit moment richt ik mij als analist voornamelijk op het capaciteitsmanagementmodel van de uitvaartverzekeraar. Ik leer nog steeds enorm veel. En heb het heel erg naar mijn zin.”

Meer weten? Twee ITDS-trainees vertellen over hun klantopdracht.

Persoonlijk, warm en behulpzaam

Waarom Ludo en Michelle voor een carrièrestart bij ITDS kozen? De sfeer voelde gelijk goed. Ludo: “ITDS is een warm en kleinschalig bedrijf met oog voor persoonlijke connectie. Ik heb tijdens mijn tijd hier gemerkt dat mensen met wat meer werkervaring ook tijd voor je vrijmaken. Als je er behoefte aan hebt, word je geholpen. En ook krijg je de kans om zelfstandig te werken.”

Michelle kwam door studiegenoten in aanraking met ITDS en was na een paar gesprekken heel enthousiast. “De sfeer was gelijk goed. Een vertrouwde omgeving. En gewoon hele leuke mensen. Bij ITDS geven ze je net dat extra duwtje dat je soms nodig hebt: ‘Je kan het wel.’ Ze hebben vertrouwen in je.”

Goed elkaar weer te zien

Na een jaar van online traineeships was het voor de groep van Ludo en Michelle weer mogelijk om naar kantoor te komen. En dat was heel fijn. Michelle: “Voor de bonding van de groep is het goed om elkaar toch wat vaker te zien. Ik vind vooral de afwisseling van thuis en op kantoor werken heel fijn. Omdat ik lange reistijden heb.”

Ludo haakt hierop in: “Soms vind ik het fijn om thuis te zitten. Maar als ik veel meetings heb, werk ik liever op kantoor. De vrijheid die je hierin hebt is top.”

De deur staat altijd open

Vooral in de beginperiode hebben trainee geregeld nog veel vragen. Bij ITDS kunnen ze altijd bij iemand terecht. Michelle: “Ik kan altijd aankloppen bij mijn manager. Zelfs als ze eigenlijk geen tijd heeft. Als er een probleem is, wordt het gelijk opgepakt en lossen we het samen op. Dat is heel fijn.”

“De deur staat altijd open als je met dingen zit”, vult Ludo aan. “Het is heel bijzonder om te zien hoeveel ballen deze collega’s hoog proberen te houden, maar tussendoor ook jou graag helpen.”

Ook bij ITDS aan de slag? Eind november start het volgende Business Consultancy Traineeship bij ITDS.