Drie trainees vertellen over hun vliegende start bij ITDS

31 maart 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Bij ITDS Business Consultants maken trainees een vliegende start. Na vijf intensieve trainingsweken gaan ze aan de slag op een uitdagende opdracht bij een opdrachtgever in de financiële sector. Drie voormalige trainees nemen ons mee door de bijzondere reis van een starter bij ITDS.

Sam de Haas maakte destijds deel uit van de traineegroep die in december van 2018 van start ging. Inmiddels meer dan twee jaar later heeft hij “ontzettend veel geleerd”. Vooral die steile leercurve sprak hem aan. “Op een van mijn eerste opdrachten – het uitvoeren van een risicoanalyse en neerzetten van een controleraamwerk – begon ik met het ondersteunen van de workshops, maar stond al snel zelf workshops te leiden.”

Direct verantwoordelijkheid

Vanaf het begin het vertrouwen stellen in jonge talenten is een van de pijlers van ITDS Business Consultants. Het bureau – een van de meest toonaangevende adviesbureaus van ons land in de financiële sector – neemt jaarlijks ongeveer twintig trainees aan en schotelt ze een uitgebreid trainingstraject voor. Vervolgens passen de jonge talenten hun kennis toe in de praktijk, onder begeleiding van senior collega’s.

Sam de Haas, Hannah Weisz en Max de Graaff - ITDS

Dat het dan snel kan gaan maakte Sam uit de eerste hand mee. Bij een van zijn projecten werkte hij een plan uit in opdracht van de Chief Financial Officer. En tijdens de presentatie van het plan zat hij aan tafel bij de CFO. “Dat was spannend en gaaf”, blikt hij terug.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling

Zowel Hannah Weisz als Max de Graaff klonk dit als muziek in de oren. Beiden werden aangetrokken door de mooie verhalen over het Business Consultancy Traineeship bij ITDS en besloten aan hun eigen reis te beginnen. “Ik heb voor het traineeship gekozen omdat er actief wordt geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling”, vertelt Hannah.

Daar plukt ze nu de vruchten van. Tijdens haar eerste opdracht ondersteunde ze de realisatie van een groot innovatietraject bij een belangenorganisatie voor huiseigenaren. “Ze willen hun verschillende services klantgerichter maken en zijn bezig met de implementatie van een nieuw CRM-systeem. Ik ondersteunde een van de projectmanagers – een onwijs leuke en gevarieerde rol.”

Op zijn beurt bekleedde Max in zijn vuurdoop een hele andere rol. “Ik ben gestart bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Ze zijn bij deze verzekeraar bezig met de implementatie van een nieuw polisadministratiesysteem, waarvoor 24 producten ingericht moeten worden. Met een team ITDS’ers richt ik deze producten in.

“Als businessanalist ben ik aan de ene kant bezig met het uitvragen van de specificaties en aan de andere kant met het inrichten van de functionele aspecten van het systeem”, legt hij uit. “Na zes trainingsweken was het heel lekker om in de praktijk aan de slag te gaan. Ik haal onwijs veel energie uit het werk.”

Hannah en Max hebben een aantal weken geleden het traineeship afgerond en zijn nu gepromoveerd tot Associate Business Consultant. Sam zal dit jaar verder groeien in zijn rol en hoopt in 2022 de stap te maken naar Senior Business Consultant.

Op 17 mei start het volgende Business Consultancy Traineeship van ITDS. Solliciteren kan nog tot begin april.