Planet Interim lanceert talentpropositie voor adviesbureaus

25 januari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Planet Interim is een van ’s lands bekendere online platforms voor de inhuur van interim-managers en freelancers. Met de lancering van een nieuwe talentpropositie voor adviesbureaus helpt het platform nu ook bureaus en detacheerders met het bouwen van een langetermijnrelatie met tijdelijke experts. Reden voor Consultancy.nl om in gesprek te gaan met Niels van Berkel, eigenaar van Planet Interim.

Planet Interim richtte zich met name op interim-managers en freelance professionals. Vanwaar deze beweging naar consultancy?

“Dit is een aanvulling. Het platform richtte zich altijd al op alle soorten interim-werk voor hoger opgeleiden, zeg maar alles dat ‘niet vast’ is, dus ook adviesopdrachten.”

“We merkten de laatste jaren dat consultancybureaus en detacheerders via ons platform niet alleen naar nieuwe professionals voor hun projecten zochten, maar dat zij ook hun eigen mensen op de interim- en consultancymarkt wilden kunnen vertegenwoordigen.”

Niels van Berkel - Planet Interim

“Omdat de beste professionals schaars en gewild zijn, is het voor consultancyfirma’s belangrijk om aan hun goede naam als werkgever en opdrachtgever te werken. Het is dan zinvol om ‘top-of-mind’ te blijven bij professionals, ook als deze na afloop van een project een nieuwe opdracht zoeken of al elders werken. Als je dan als organisatie zichtbaar kan blijven door een hybride account te gebruiken die ook de zichtbaarheid en arbeidsmobiliteit van professionals vergroot, sla je twee vliegen in een klap.”

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

“De adviesorganisatie of detacheerder krijgt een eigen hybride company account op ons platform waarmee zij hun eigen projecten en opdrachten kunnen publiceren waarop interim-managers, consultants en freelance specialisten kunnen reageren. Ook kan de organisatie interessante mensen makkelijk proactief benaderen.”

“Als een relevante professional zijn of haar profiel actualiseert of zich bij ons aanmeldt, dan ontvang je automatisch een seintje. Hierdoor bouw je eenvoudig talent pools op.”

Dan heb je de pet op van een opdrachtgever die zoekt naar mensen, wat is er nieuw?

“Klopt, het leuke is dat je met het hybride company account nu twee verschillende petten kunt opzetten; het is nieuw dat je nu zowel nieuwe professionals kunt vinden voor eigen opdrachten alsook nieuwe opdrachten kunt vinden voor eigen professionals. Via het hybride account van het bureau kunnen eigen professionals worden aangesloten, die ieder een abonnement met persoonlijk dashboard bij Planet Interim krijgen, voorzien van het bedrijfslogo en dergelijke.”

“Vervolgens worden de aangesloten professionals via ons platform dagelijks automatisch gematcht met meer dan 1.000 actuele interim-opdrachten en consultancyprojecten van aangesloten opdrachtgevers, ruim 300 bemiddelaars, brokers, MSP’s én opdrachten op social media.”

“Als een van de aangesloten professionals beschikbaar komt, worden zowel potentiële opdrachtgevers alsook onze veel gevolgde social mediakanalen automatisch op de hoogte gebracht. De professionals kunnen in zoekresultaten herkenbaar worden gemaakt voor potentiële opdrachtgevers door het bedrijfslogo op hun profiel. Zo vallen je eigen professionals nog meer op voor potentiële opdrachtgevers.”

Dat lijkt bewerkelijk, om professionals individueel te managen. Kan dat ook centraal?

“Je bepaalt per professional of deze ook zelf het professionals account kan beheren en alle service e-mails met opdrachten van ons ontvangt. Maar je kunt het ook alleen centraliseren doordat wij het aanbod van opdrachten en projecten meteen automatisch over je hele portfolio van professionals heen leggen. Bij een match met slechts één of meer professionals uit je pool ontvangt je organisatie een alert van ons.”

“Zo kun je centraal managen, terwijl je op individueel niveau actie kunt ondernemen.”

Hoe profileert de adviesorganisatie zich dan als goed werk- of opdrachtgever?

“Het consultancybureau profileert zich als een goed (voormalig) werk- of opdrachtgever doordat professionals óók na afloop van de samenwerking hun account bij Planet Interim kunnen behouden. Zo geef je tijdelijke medewerkers een tool mee waarmee zij zich op de markt kunnen presenteren en ook automatisch gematcht worden met 1.000 opdrachten per dag.”

“Zo investeer je in hun arbeidsmobiliteit terwijl de professional het bureaulogo op het dashboard en op al onze communicatie blijft zien. Zo blijf je automatisch ‘top-of-mind’ bij professionals met wie je eerder samengewerkt hebt.”