Stefan Weda maakt overstap van Aon naar Willis Towers Watson

03 maart 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Willis Towers Watson heeft Stefan Weda aan boord gehaald en benoemd tot Head of Corporate Risk & Broking voor de Benelux-regio.

Stefan Weda werkt nu nog voor Aon, waar hij actief is als Chief Commercial Officer voor de Commercial Risk, Health & Wealth-divisie in Nederland. Hij is ook onderdeel van het bestuur van deze divisie.

In totaal werkt Weda al 23 jaar voor Aon. Functies die hij hiervoor bekleedde zijn onder meer die van Chief Broking Officer en Managing Director van Global Accounts.

Stefan Weda maakt overstap van Aon naar Willis Towers Watson

Per 1 mei maakt hij de overstap naar Willis Towers Watson, een bedrijf dat vorig jaar nog leek te gaan fuseren met Aon, maar inmiddels weer concurrent is. Aon trok in de zomer van vorig jaar de stekker uit de megaovername (dealwaarde circa $30 miljard), mede door bezwaren van de Amerikaanse toezichthouder en een aantal corona-gerelateerde uitdagingen.

Weda wordt binnen Willis Towers Watson eindverantwoordelijk voor de Corporate Risk & Broking-praktijk voor Nederland, België en Luxemburg. De twee laatstgenoemde regio’s worden geleid door Catherine Lesourd.

“Stefan speelt een sleutelrol in de transformatie van onze Corporate Risk & Broking-activiteiten in 2022, waarbij we ons als essentiële partner voor onze klanten positioneren”, vertelt Angel Hoover, Head of Benelux van Willis Towers Watson.

“Onze ambities omvatten het identificeren van strategische investeringen, verdere digitalisering van onze activiteiten en het stroomlijnen van ons bedrijfsmodel”, legt ze uit. “De inzichten en ervaring van Stefan zullen essentieel zijn bij het realiseren van deze doelstellingen.”