HHG-directeur Paul van der Meijs naar Yellowtail

25 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellowtail heeft Paul van der Meijs aangesteld als Head of Innovation & Strategy – Wonen en Lenen. Hij maakt de overstap vanuit de Holland Hypotheek Groep (HHG), waar hij directeur was. Van der Meijs heeft jarenlange ervaring in het bouwen van nieuwe financiële concepten met een focus op innovatie en technologie.

De aanwinst is voor Yellowtail geen nieuw gezicht. In zijn laatste rol als directeur bij HHG werkte de doorgewinterde bestuurder binnen de financiële sector samen met de expert in digitale en datagedreven softwareoplossingen aan de ontwikkeling van het concept Hypotheken.nl.

“Al jarenlang volg ik met veel bewondering de innovatiekracht van Yellowtail”, vertelt Van der Meijs. “Ook aan het succes van Hypotheek.nl hebben ze bijgedragen. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met onze klanten een bijdrage te leveren aan het realiseren van onze missie: het verhogen van de kwaliteit van het (financiële) leven van de consument.”

Paul van der Meijs, Head of Innovation & Strategy – Wonen en Lenen, Yellowtail

Eerder in zijn loopbaan vervulde Van der Meijs uiteenlopende directierollen in het hypotheekdomein, onder meer als directeur van Florius en als directievoorzitter bij De Hypotheker.

Van der Meijs wist de afgelopen jaren een sterke staat van dienst op te bouwen in het laten groeien van deze financiële dienstverleners, door innovatie, digitalisering en strategische focus. Naast de ontwikkeling van bijvoorbeeld Hypotheken.nl stond Van der Meijs onder andere aan de basis van de franchiseformule Finzie, als directeur en mede-initiatiefnemer.

Matthijs Mons, Managing Director Yellowtail Conclusion, reageert verheugd op de aanstelling van Van der Meijs: “We zijn ontzettend trots Paul te mogen verwelkomen in ons team. Hij is een visionair als het gaat om innovatie & strategie. Hij neemt een schat aan ervaring mee op het gebied van het formuleren en implementeren van onderscheidende en concrete groeistrategieën.”

In zijn nieuwe uitdaging zal Van der Meijs de rol van Head of Innovation & Strategy – Wonen en Lenen bekleden binnen Yellowtail, onderdeel van zakelijk dienstverlener Conclusion. Vanuit de IT-dienstenpraktijk ontwerpt, bouwt en beheert het 100-koppige Yellowtail digitale en datagedreven softwareoplossingen voor financiële dienstverleners.

“Zijn ervaring en inzichten in combinatie met de innovatieve oplossingen en diepgaande branchekennis van Yellowtail gaan ons zeker helpen onze klanten nog beter te bedienen”, besluit Mons.

Na zijn overstap zal Van der Meijs betrokken blijven bij HHG, waar hij een commissarisrol zal blijven vervullen.