Amsterdam Data Collective lanceert sustainability-praktijk

18 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlands data science-consultancybureau Amsterdam Data Collective (ADC) heeft een nieuwe praktijk gelanceerd die zich toelegt op vraagstukken op het snijvlak van duurzaamheid en klimaatverandering

De nieuwe tak wordt alweer de vijfde praktijk van het kantoor naast de vier overige: Financiële Diensten, Gezondheidszorg, Publieke Sector en Detailhandel. Oprichter en CEO Rik van der Woerdt ziet de lancering van de nieuwe praktijk niet enkel als een uitbreiding van de activiteiten en diensten van ADC, hij spreekt zelfs van “een droom die uitkomt”.

Van der Woerdt en zijn collega’s zijn er namelijk van overtuigd dat data een cruciale rol kan spelen in het oplossen van een van de grootste uitdagingen waar de wereld nu voor staat – de energietransitie. “Door gebruik te maken van de kracht van data-analyse kunnen organisaties in alle sectoren hun inspanningen voor het koolstofarm maken van de economie verbeteren.”

Julia van Huizen, Amsterdam Data Collective

Julia van Huizen is aangetrokken om de nieuwe praktijk te leiden. Ze brengt uitgebreide ervaring in duurzaamheid en ESG mee naar het adviesbureau, vooral opgedaan binnen het financial services-segment. Ze begon haar carrière bij De Nederlandsche Bank, werkte vervolgens voor Bank of England en was meest recentelijk actief voor ING, waar ze de rol van Vice President Sustainable Finance vervulde, met een focus op de EMEA-regio.

“De afgelopen zes jaar van mijn carrière lag mijn focus op het snijvlak van klimaat, duurzaamheid en financiën”, vertelt Van Huizen. “Ik kijk ernaar uit om end-to-end data science-consultancy en -oplossingen te bieden om klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te verbeteren, en hun teams te transformeren tot datagedreven organisaties.”

Tijdens haar verschillende functies heeft Van Huizen uit de eerste hand de verschuiving gezien die ESG-data heeft gemaakt “van alternatieve data naar fundamentele data die de besluitvorming zullen informeren”, zo legt ze uit. “Data, kunstmatige intelligentie en andere data science-technieken zijn cruciale enablers voor het realiseren van klimaatdoelen, zowel aan de risico- als aan de kansenkant.”