Delta Capita door grens van 1.000 medewerkers met JDX-deal

10 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Delta Capita heeft JDX Consulting overgenomen. Daarmee breekt het bedrijf, zo’n twaalf jaar na zijn oprichting, door de grens van 1.000 medewerkers.

Het team van Delta Capita telt zo’n 400 consultants en specialisten (waaronder zo’n 150 in Nederland) die financiële instellingen ondersteunen met consulting, technologie-oplossingen en managed services. Met de toevoeging van het grotere JDX Consulting (circa 700 medewerkers verspreid over acht locaties) stijgt de omzet van Delta Capita nu naar $130 miljoen en komt het personeelsbestand uit op ruim 1.100 medewerkers.

JDX Consulting heeft een vergelijkbaar profiel als Delta Capita. Het bedrijf werd ongeveer tien jaar geleden opgericht in Londen, richt zich op het financial services-segment en heeft een vergelijkbaar dienstenaanbod bestaande uit consulting, technologie en managed services.

Delta Capita breekt de grens van 1.000 werknemers met JDX Consulting

Volgens Joe Channer, de CEO van Delta Capita, zorgt de overname voor een grotere footprint voor Delta Capita, waardoor het bedrijf zijn klanten een betere dienstverlening kan aanbieden. “We blijven luisteren naar onze klanten en deze overname stelt ons in staat om wereldwijd grootschalige consulting- en managed service-opdrachten aan te nemen.”

Tegelijkertijd wordt Delta Capita door de overname een belangrijke speler in het capital markets-segment (een focusgebied van JDX) en breidt het zijn dienstenaanbod uit op het gebied van detachering.

Vanuit een regionaal perspectief vullen de teams van Delta Capita en JDX Consulting elkaar goed aan. Zo zijn beide bedrijven actief in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa, evenals in de VS en de Aziatisch-Pacifische regio (Delta Capita is mede-eigendom van het in Singapore gevestigde Prytek).

Tom Kastelein, de topman van Delta Capita in de Benelux, laat in een reactie op de deal weten dat de krachtenbundeling ook mogelijkheden zal bieden voor opdrachtgevers in de Nederlandse markt. “We kunnen hiermee onze diepere kennis inzetten bij Nederlandse financiële instellingen en hen tegelijkertijd breder ondersteunen in het buitenland.”

De overname van JDX Consulting is voor Delta Capita alweer de derde overname die het in de afgelopen vijftien maanden heeft afgerond. Eerder deed het bureau al twee acquisities op de Nederlandse markt – die van management consultancy Voogt Pijl & Partners in 2020 en van financial crime-specialist International Compliance Partners afgelopen jaar.