Delta Capita verwelkomt International Compliance Partners

13 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal adviesbureau Delta Capita heeft zijn financial crime-dienstverlening flink uitgebreid met de overname van het in ons land gevestigde International Compliance Partners.

De deal volgt minder dan zes maanden op Delta Capita’s overname van Voogt, Pijl & Partners, een toonaangevend boutique adviesbureau gericht op de financiële sector. Met de acquisitie van International Compliance Partners voegt Delta Capita nog een vijftig professionals toe aan zijn team, waarmee het personeelsbestand in de Benelux nu uitkomt op meer dan 120 medewerkers. 

International Compliance Partners werd opgericht in 2008 en ondersteunt zijn klanten met consultancy-, training- en auditdiensten, met een focus op risk & compliance. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn expertise op het gebied van financiële criminaliteit, waaronder know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML). Het bureau bedient klanten in uiteenlopende sectoren, maar de kernfocus ligt op de financiële dienstverlening.

Delta Capita koopt International Compliance Partners

“Door het sterke team van International Compliance Partners aan boord te halen kunnen we onze KYC- en AML-business naar het volgende niveau tillen”, stelt Tom Kastelein, CEO van Delta Capita in de Benelux.

Delta Capita beschikt nu over meer dan 200 financial crime-experts, werkzaam langs de hele cyclus – van strategie en implementatie tot managed services.

Met de overname versterkt Delta Capita ook zijn learning & development-capaciteiten. “De Academy van International Compliance Partners stelt ons in staat om onze eigen teams snel en met hoge kwaliteitsstandaarden te trainen en te ontwikkelen, maar maakt het ook mogelijk om klantteams te ontwikkelen met op maat gemaakte leerprogramma’s.”

Delta Capita beschikt bovendien over een technologietak, waartoe ook Karbon behoort – een oplossing voor het stroomlijnen van de KYC-activiteiten van banken.

“De krachtenbundeling voorziet onze klanten van een sterke partner om hun compliance-vereisten te realiseren”, laat Kastelein weten. De topman wijst verder op de sterke culturele fit tussen de twee partijen en de loopbaanmogelijkheden die de krachtenbundeling biedt aan medewerkers.

Als onderdeel van de integratie zal het senior managementteam van International Compliance Partners leidende rollen krijgen binnen Delta Capita’s Benelux KYC-praktijk. Een van deze leiders, Harm Groot Kormelink, geeft aan: “We zijn verheugd ons bij Delta Capita te mogen aansluiten en te kunnen putten uit hun competenties, internationale positie en technologische capaciteiten.”

Delta Capita vormt de financial services-divisie van technologiegroep Prytek.