Hans van der Sanden start als Business Consultant bij Lux Consulting

22 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lux Consulting breidt verder uit. Vorige maand heeft de ervaren consultant Hans van der Sanden zich aangesloten bij het adviesbureau voor de energiebranche. Hij blikt terug op zijn start bij het bureau en zijn eerste ervaringen in de sector.

“Eind oktober was mijn eerste kennismaking met Lux Consulting en vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling geraakt”, begint de kersverse Business Consultant. “Vanaf het eerste gesprek was er al direct een goede klik en dit werd alleen maar beter.”

Het prettige contact gaf Van der Sanden “veel energie en vertrouwen” om aan zijn eerste opdracht te beginnen. “Mijn eerste werkdag was direct bij DNWG te Goes. Ik ben zeer goed ontvangen en het voelt er vertrouwd doordat er een aantal Lux’ers werkzaam is.”

Hans van der Sanden, Business Consultant, Lux Consulting

Daarnaast kon hij natuurlijk ook vertrouwen op de uitgebreide ervaring die hij de afgelopen ruim 25 jaar bij verschillende werkgevers opdeed gedurende zijn loopbaan als technische ingenieur en consultant.

“In mijn vorige functies begeleidde ik de klant bij de implementatie van softwaresystemen en gaf trainingen aan de gebruikers. Daarbij ondersteunde ik de verkooporganisatie bij grote aanbestedingstrajecten en adviseerde de klant bij complexe IT-vraagstukken. Daarnaast heb ik mij vooral beziggehouden met het ontzorgen van de klant en de bruggenbouwer te zijn tussen de strategie, business en operatie.”

Het nuttige en het aangename

Na zijn vlotte start bij de klant was het even tijd voor iets anders: “Ik viel gelijk met mijn neus in de boter: eind november gingen we met alle collega’s naar de energiebeurs ‘Enlit Europe’ in Milaan. Daar hebben we het nuttige met het aangename weten te combineren.”

Van der Sanden en zijn nieuwe collega’s bezochten de energiebeurs twee dagen en deden “een hoop kennis en nuttige contacten” op. “Dit was ook de ideale setting om op een ontspannen manier Milaan en mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Al met al een zakenreis met een plezierig karakter!”

Dit kenmerkt volgens Van der Sanden zijn nieuwe werkgever, want iedere vijf weken wordt een Lux-dag georganiseerd “waarin deze combinatie van werk en ontspanning een belangrijk thema is”, zo legt hij uit. “In december hebben we een gezamenlijke kerstlunch gehad en in januari staat er alweer een incompany training in design thinking op de planning.”

“Maar waar ik gezien de verhalen van de collega’s écht naar uitkijk is de jaarlijkse ski-trip naar Oostenrijk”, voegt hij meteen toe. “Kortom: er wordt veel georganiseerd bij Lux!”

Volop kansen om je verder te ontwikkelen

Ook biedt Lux volgens Van der Sanden tal van mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen – “momenteel ben ik bezig met het behalen van PSPO- en PSM-certificeringen” – en een stimulerende werkomgeving waarin “volop kansen zijn om je verder te ontwikkelen”.

“De komende maanden ga ik mij voornamelijk bezighouden met het ondersteunen en optimaliseren van de processen binnen de afdeling ‘Aansluitingen’”, vertelt hij. “Dit is een ideale overgang aangezien de energiebranche nieuw voor mij is en op deze wijze doe ik ervaring en kennis op.”

“Door de enorme uitdaging van de energietransitie de komende decennia is het voor mij zeer interessant om nu in deze markt te starten”, legt hij uit. “Ik hoop en verwacht dat dit het begin is van een lange en prettige samenwerking.”

Jonathan Zigter, eigenaar van Lux Consulting, heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: “Hans is een senior consultant die veel ervaring heeft in de softwarehoek. Als implementatie- en ERP consultant heeft hij veel mooie projecten, klanten en werkgevers gehad.”

“Hans heeft specifiek aangegeven meer de stap te willen maken naar business consultancy. We hebben hier samen met Hans goed en intensief over gesproken en we hebben besloten om de samenwerking aan te gaan. We zien dat er een goede match is tussen Hans en Lux Consulting, daarom zijn we ook verheugd met deze samenwerking!”