Hightech ICT en Divverence en halen Riverdam aan boord

03 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Softwarebedrijf HTI Group is ingelijfd door investeringsmaatschappij Riverdam, dat hiermee zijn intrede doet in de markt voor maatwerk softwareontwikkeling.

HTI Group is de holding boven twee bedrijven: Hightech ICT (circa 30 medewerkers) en Divverence (rond de 10 medewerkers). Hightech ICT zag in 2007 het levenslicht en is een softwareontwikkelaar voor bedrijven in sectoren als automotive, hightech en de gezondheidszorg. Tot de klantenkring behoren bekende namen als ASML, Philips, Signify en TomTom.

Het kleinere Divverence is in 2015 opgericht en ontwikkelt softwareproducten en -oplossingen voor de televisiemarkt. Het bedrijf werkt onder andere voor Liberty Global, Telenet, Tele2, KPN en Vodafone.

Hightech ICT en Divverence en halen Riverdam aan boord

Met de financiële support van Riverdam (een nog relatief jong private equity-bedrijf voor het mkb-segment) heeft het management van beide bedrijven (samen met werknemers) de labels overgenomen van HTI Group-oprichter en -aandeelhouder Stefan van de Kuilen.

De partners zien kansen om Divverence en Hightech ICT naar een volgende fase te loodsen. Edwin van Meeuwen van Hightech ICT zegt hierover: “Hightech ICT en Divverence onderscheiden zich in de markt door een sterke verticale focus, gecombineerd met specifieke domeinkennis en hoogwaardig personeel. Door deze overname kunnen we de marktpositie verstevigen en de groei versnellen.”

Deze versnelling zal deels worden gerealiseerd door overnames. Volgens Van Meeuwen speurt het bedrijf samen met Riverdam actief de markt af naar ‘targets’: “Het Nederlandse landschap van maatwerk softwareontwikkeling is sterk gefragmenteerd. De meeste spelers op de markt zijn generieke softwareontwikkelaars zonder duidelijke verticale of oplossingsfocus.”

Dealmakers

Koper Riverdam werd tijdens het dealtraject geadviseerd door M&A-adviseurs van Koenen & Co, Wave Corporate Finance, KD Legal en Zuidbroek Notarissen. Verkoper HTI Group werd bijgestaan door Hogenhouck en een boetiek advocatenkantoor.

Eerder dit jaar nam Riverdam een belang in de ICT-divisie van BT Groep.