ICT-tak van BT Groep gaat met investeerder zelfstandig verder

13 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

BT Groep, een printerleverancier en kantoorinrichter, heeft zijn ICT-divisie verkocht aan de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Riverdam.

Voor BT Groep vormt de deal onderdeel van zijn strategie om meer focus aan te brengen in zijn dienstverlening, legt eigenaar Bas Augustijn uit. “Met de verkoop van onze ICT tak kunnen we ons verder specialiseren in het inrichten van kantoren met ergonomisch meubilair en het leveren van printer- en documentoplossingen.”

Het bedrijf is actief sinds 1988, toen het onder de naam Touw Kantoorsystemen werd opgericht. In 2007 fuseerde het met Brabant Kantoor Contact om het huidige BT Groep te vormen. In 2009 werd een ICT-praktijk aan de gelederen toegevoegd, die in 2013 een flinke impuls kreeg toen het O-ICT overnam.
ICT-tak van BT Groep gaat met investeerder zelfstandig verder

Elf jaar na van start te zijn gegaan met zijn eigen ICT-dienstverlening, neemt BT Groep nu afscheid van de ICT-praktijk, waarbij het bureau vertrouwt op externe partners en de cloud ter ondersteuning van zijn infrastructuur.

BT Groep ICT, dat nu op eigen benen opereert, kan als gevolg van de afsplitsing nu “sneller groeien en de organisatie verder professionaliseren”, geeft Luuk Carpaij aan, directeur van BT Groep ICT. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op digitalisering van de werkplekken en het ontwikkelen en implementeren van cloud ICT-oplossingen bij kleine tot middelgrote bedrijven in vooral Midden- en Zuid-Nederland.

Kansen in de markt

Carpaij ziet volop kansen in de markt. “Door de pandemie zijn we veel meer thuis gaan werken en dat zal in de toekomst voor een groot deel van werkend Nederland ook zo blijven. De vraag naar online werkplekbeheer neemt daardoor enorm toe. Onze cloud ICT-oplossingen zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken.”

Voor het nog relatief jonge Riverdam (de investeerder werd tijdens de Covid-19-pandemie opgericht door Derk van Wingerden en Manuel Leussink) vormt de transactie de allereerste participatie van het bedrijf in de ICT-sector.

Koper Riverdam kreeg tijdens de transactie advies van Vesper Advocaten, KD Legal en Zuidbroek Notarissen. Verkoper BT Groep werd op financieel vlak ondersteund door Wave Corporate Finance.