Kruger begeleidt Vevon bij verkoop aan Work Zone Safety Group

01 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vevon, een Nederlandse specialist in verkeersmaatregelen en -voorzieningen, is overgenomen door internationale bedrijvengroep en branchegenoot Work Zone Safety Group. Kruger begeleidde de deal.

Sinds de oprichting in 1999 zet Vevon zich in heel Nederland in voor publieke en private opdrachtgevers. Het bedrijf geeft advies, maar helpt bijvoorbeeld ook met het uitwerken van complete verkeersplannen en het plaatsen en onderhouden van tijdelijke verkeersvoorzieningen. Deze voorzieningen worden onder meer ingezet bij wegwerkzaamheden, evenementen, scheepvaart, of bijvoorbeeld in het geval van verkeerskundige calamiteiten.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich in de Nederlandse markt weten te ontwikkelen tot een landelijke, snelgroeiende dienstverlener, met meer dan 20.000 afgeronde projecten en ruim 800 klanten. Vandaag de dag is Vevon actief vanuit vijf vestigingen in Tilburg (hoofdkantoor), Wessem, Goes, Velddriel en Alphen aan den Rijn.

Kruger begeleidt Vevon bij verkoop aan Work Zone Safety Group

De sterke groei van Vevon wekte de interesse bij Triton, de investeringsmaatschappij achter Work Zone Safety Group (WZS Group), een grote wereldwijde speler op het gebied van verkeersvoorzieningen. De investeerder heeft met WZS Group de ambitie uitgesproken om naast verkeersvoorzieningen ook wereldwijd de leidende nummer één te worden op het gebied van verkeersveiligheid én verkeerssystemen.

WZS Group is ontstaan uit de combinatie van vier leidende bedrijven binnen het segment: Ramudden (actief in Zweden, Noorwegen, Finland, Estland en Canada), Chevron TM (Verenigd Koninkrijk), AVS (Denemarken, Duitsland en Letland) en Fero (België). De groep genereert een gecombineerde omzet van €450 miljoen.

Na een succesvol overnametraject behoren nu ook Vevon en zijn dochterondernemingen tot de wereldwijde groep, die actief is in tien landen en circa 3.000 fulltime-werknemers en 1.000 parttimers (en onderaannemers) telt.

Met de overname breidt WZS Group zijn lokale footprint uit en kan de specialist in verkeersmanagement nu ook zijn digitale oplossingen in Nederland leveren, daarbij puttend uit het sterke klantenbestand van Vevon.

Begeleiding Kruger

Bij de totstandkoming van de deal werden de aandeelhouders van Vevon ondersteund door een team van Kruger, een 25-koppige specialist in herstructurerings- en corporate finance-vraagstukken in uiteenlopende sectoren, waarbij de nadruk ligt op het middenbedrijf. Het Rotterdamse bureau helpt klanten ook met strategievorming, opvolging, (interim-)management, executive search en rendementsverbetering.

Het dealteam van Kruger bestond uit Frank Leijendekker, Kees Lieve en Rogier Groot.