Bas Beerkens wil zich bij ACE richten op sustainable finance

25 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds begin oktober is Bas Beerkens in dienst bij ACE, een adviesbureau dat financiële instellingen helpt bij het begrijpen, structureren en implementeren van (nieuwe) wet- en regelgeving.

Voor Beerkens, die onlangs zijn master in Business Management & Organisation afrondde aan Wageningen University, stond de consultancysector bovenaan zijn verlanglijst. Wat hem het meeste trekt? “De diversiteit aan opdrachten, onderwerpen, organisaties en mensen. En de mogelijkheid om te werken aan complexe problemen en tegelijkertijd de ruimte om creatief bezig te zijn.”

Ondertussen is Beerkens nu zo’n twee maanden bezig bij ACE. En kan hij hardop zeggen dat het (tot op heden) precies is wat hij ervan had verwacht. “Ik koos bewust voor ACE vanwege de mensen en de bedrijfscultuur, voor zover je daar een inschatting in kunt maken tijdens het sollicitatieproces.”
Bas Beerkens wil zich bij ACE richten op sustainable finance

Al voor zijn start werd zijn positieve gevoel bevestigd. “Een aantal weken voordat ik begon, kreeg ik al een uitnodiging voor een informele bijeenkomst met de vraag of ik het leuk zou vinden alvast wat mensen te ontmoeten. Dit is denk ik tekenend voor hoe ik ben ontvangen bij ACE. Mijn eerste ervaringen zijn positief en ik voelde me direct welkom in het team.”

ACE werkt met grote banken en verzekeraars aan strategische onderwerpen binnen het ‘regulatory’-domein. Denk bijvoorbeeld aan het in goede banen leiden van nieuwe kapitaaleisen voor banken, of het voldoen aan anti-witwasregelgeving.

Zelf gaat Beerkens zich vooral richten op vraagstukken rondom sustainable finance. Van financiële instellingen wordt verwacht dat ze vooroplopen in de energietransitie, niet alleen omdat het grote werkgevers zijn, maar ook omdat ze de spil in het web zijn rondom financieringen, investeringen en persoonlijk krediet.

“Door mijn achtergrond aan de Wageningen University heb ik inzicht gekregen in de complexe problemen rondom duurzaamheid, terwijl mijn persoonlijk interesse meer ligt in finance en economie. Het is noodzaak dat deze werelden samensmelten om een toekomst te garanderen met een hoge kwaliteit van leven voor zoveel mogelijk mensen”, zegt Beerkens over zijn interesse voor het onderwerp.

Met onder meer de European Green Deal en EU Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) dwingt de Europese Unie financiële instellingen om bij te dragen en stappen te zetten.