Adviesbureau voor de verzekeringsbranche Ensur mikt op groei

24 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Ensur, dat zich volledig richt op de verzekeringssector, heeft ambitieuze groeiplannen aangekondigd. Zowel in thuisland België als de rest van de Benelux.

Ensur werd in 2014 opgericht als business consultancykantoor. Het bureau helpt verzekeraars bij het ontwerpen en implementeren van verandering en verbeteringen. Inmiddels zeven jaar verder is Ensur uitgegroeid naar een team van ongeveer vijftig consultants en staf. Het team werkt vanuit kantoren in België en Nederland.  

Volgens Reinold Vanhevel, een van de vijf oprichters en de huidige CEO, vormden de afgelopen jaren slechts het “begin van het succesvolle groeiverhaal”. De komende drie jaar wil het adviesbureau zijn groei gaan versnellen, tegen eind 2024 moet de grens van 100 werknemers zijn doorbroken.

Adviesbureau voor de verzekeringsbranche Ensur mikt op groei

Om zijn ambities te realiseren heeft Ensur twee belangrijke groeidoelstellingen opgesteld. Om te beginnen wil het bedrijf zijn dienstenportfolio uitbreiden, onder meer door het verbreden van zijn diensten naar nieuwe segmenten, zoals intermediairs van verzekeringsproducten.

De tweede pijler vormt internationale uitbreiding: “We zijn vastbesloten om buiten de Belgische grenzen actiever te worden – door ons bestaande kantoor in Nederland uit te breiden en ook in andere Europese landen aan de slag te gaan”, stelt Vanhevel, zonder verdere details prijs te geven.

In Nederland is Ensur vorig jaar gestart en inmiddels staat er een team van tien consultants. Het team richt zich voornamelijk op het pensioenen- en levensverzekeringssegment. “De uitdagingen op de Nederlandse markt zijn zeer groot zegt”, legt Hein Bleeksma uit, die leiding geeft aan het bedrijf in ons land. “Denk aan de transitie naar een nieuw pensioenstelsel, daar komt veel bij kijken.”

Rick Goossens voegt toe: “We helpen onze klanten met advies en transformatiesupport. We vervullen zowel rollen op het gebied van programma- en projectmanagement, als inhoudelijke rollen op het snijvlak van business en IT.”

Andere vraagstukken waar verzekeraars “mee worstelen” en “hulp nodig bij hebben” zijn volgens Goossens het verbeteren van de klantervaring en datagedreven werken, maar bijvoorbeeld ook de omgang met datafragmentatie en legacysystemen, privacy en cybersecurity, toenemende regelgeving en de toenemende concurrentie van digital-first en big tech-bedrijven.”

De overige oprichters van Ensur zijn Moustapha Kharbouch, Peter Knaepkens, Stephan Podevyn en Niki Serruys. Allen werkten eerder voor Projective in België en zijn tegenwoordig nog allemaal werkzaam voor Ensur.