14 collega’s van Ciratum behalen Lean Six Sigma Green Belt

22 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Veertien collega’s van Ciratum hebben recent een mooie mijlpaal behaald met het binnenhalen van hun Lean Six Sigma Green Belt.

Lean Six Sigma is vandaag de dag de meest toegepaste methodiek voor het leveren van performance improvement en continu verbetertrajecten. Consultants die zich willen specialiseren in de methodologie kunnen zich op verschillende niveaus certificeren, beginnend bij Yellow Belt, naar Green Belt tot de meer ervaren Black Belt en Master Black Belt.

Projectmanagers en consultants die het Lean Six Sigma Green Belt-certificeringstraject doorlopen beschikken daarna over de benodigde kennis en kunde om met zowel Lean als Six Sigma aan de slag te gaan.

14 collega's van Ciratum behalen Lean Six Sigma Green Belt

Binnen Ciratum, een adviesbureau gespecialiseerd in de energie-, water- en telecomsector, volgden veertien collega’s het Lean Six Sigma Green Belt-opleidingstraject. Met succes, want alle deelnemers hebben inmiddels hun certificaat behaald.

De opleiding werd verzorgd door Martijn Ockers, de algemeen directeur van Ciratum (en zelf Lean Six Sigma Master Black Belt), in samenwerking met The Lean Six Sigma Company, een opleidingsbedrijf dat zich specialiseert in het Lean Six Sigma-domein.

“Binnen Ciratum zorgen we ervoor dat onze consultants beschikken over de noodzakelijke kennis en kunde. Daarom faciliteren we doorlopend het volgen van relevante cursussen en opleidingen”, zegt Ockers.

“We brengen onze mensen marktkennis bij, maar geven ze ook toegang tot een breed scala aan theorieën en methoden. Lean Six Sigma is hierin een belangrijke methodiek, omdat het de vaardigheden aanleert voor procesdesign en -optimalisatie.”

“Datagedreven verbeteren blijft van groot belang voor onze opdrachtgevers. Daar ligt ook de kracht van de combinatie van Lean en Six Sigma. Waar Lean zich focust op het topje van de ijsberg (de zichtbare problemen in het proces), kijk je met Six Sigma in de data die onder alle input verscholen zit. Diepgaande (data-)analyse op basis van Six Sigma maakt de herkomst van de input inzichtelijk. Het effectiever en efficiënter maken van het proces met Lean én Six Sigma samen, zorgt ervoor dat je daadwerkelijk initiatieven kunt onderbouwen met data en kunt innoveren.”