Innovatieteam van Co.Station voegt zich bij Nova Reperta

18 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Belgisch managementconsultancybureau Nova Reperta heeft zijn team versterkt met een groep innovatie-experts van Co.Station.

Co.Station werd in 2014 opgericht als een netwerkhub voor startups en scale-ups met een focus op de verhuur van co-workingruimtes. Tal van startups en scale-ups zijn in de afgelopen zeven jaar groot geworden binnen de hub van het bedrijf in Gent, en van daaruit zijn verschillende baanbrekende ideeën op het gebied van onder meer energie, vastgoed, technologie en zorg op de markt gebracht.

Naast de rol van huisvester heeft Co.Station zich ook steeds meer ontwikkeld als een consultant. Het bedrijf, dat gefinancierd wordt door grote partijen als BNP Paribas Fortis, Proximus en Solvus, beschikt over een team dat kleine bedrijven adviseert over groei en co-creatie, en corporates adviseert rondom corporate venturing, het aangaan van partnerships met startups en open innovatie.

Innovatieteam van Co.Station voegt zich bij Nova Reperta

Het tienkoppige team van innovatie-experts maakt nu de overstap naar Nova Reperta, een adviesbureau met rond de 50 consultants in België en Nederland (de co-workinghub in Gent maakt geen deel uit van de deal). Zij vormen de nieuwe innovatiepraktijk van het adviesbureau, legt partner Filip Leflot uit.

“Door de innovatie-activiteiten van Co.Station over te nemen, realiseert Nova Reperta op korte termijn wat jaren zou hebben geduurd om organisch op en uit te bouwen. Met de innovatie-expertise van dit team verzekeren we ons een plaats in het Belgische innovatielandschap.”

Nova Reperta en Co.Station werken nauw samen om de overname zo vlot mogelijk te laten verlopen en voor eind dit jaar af te ronden. Leflot verwacht weinig drempels bij de integratie: “De waarden en culturen van beide teams liggen dicht bijeen: ondernemend, inclusief, pragmatisch, betrouwbaar en met de missie om actief nieuwe paden te verkennen.”

Eerder dit jaar haalde Nova Reperta de Franse private equity-investeerder Ardian aan boord om de groeiambities te helpen realiseren. Toen kondigde Leflot al aan dat het actief keek naar kleine overnames.