Belgisch adviesbureau Nova Reperta haalt investeerder aan boord

30 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Belgisch management consultancykantoor Nova Reperta heeft kapitaal aangetrokken van de Franse private equity-investeerder Ardian. Door de investering kan het bedrijf zijn internationale groei versnellen.

Nova Reperta werd opgericht in 2011 in Brussel en is sindsdien uitgegroeid tot een gevestigd kantoor in de Belgische adviesmarkt. Het consultancybureau (50 consultants en goed voor een omzet van €15 miljoen) helpt zijn klanten – bedrijven actief binnen de segmenten financial services, mobiliteit, energie en farma – met diensten rondom waardecreatie, bedrijfstransformaties, klantcentriciteit, operational excellence en agile transformaties. 

Met de financiële steun van Ardian – met meer dan €100 miljard aan beheerd vermogen een van Europa’s grootste private equity-investeerders – wil het advieskantoor zijn footprint verder uitbreiden. Ardian heeft een “aanzienlijk belang” genomen in Nova Reperta, bevestigt partner Filip Leflot, zonder verdere financiële details te delen.

Belgisch adviesbureau Nova Reperta haalt investeerder aan boord Een van de doelstellingen van het partnerteam is de geografische expansie van het kantoor. Nova Reperta is momenteel actief in België en Nederland (een kantoor in Amsterdam) en wil in deze markten, maar ook in andere Europese landen, verder uitbreiden. Overnames zullen hierbij een belangrijke rol spelen, aldus Leflot.

Een andere doelstelling is om de digitale expertise van het bedrijf uit te bouwen. “De focus van de investering zal liggen op de groei van onze digitale transformatie en datacapaciteiten”, legt François Delfosse uit, medeoprichter en een van de zes partners van het bedrijf. Hij voegt toe dat het bedrijf momenteel werkt aan plannen om “een nichespeler in het digitale domein over te nemen”, om zo de realisatie van de ambities te versnellen.

Voor Ardian betreft de samenwerking de eerste investering in België. “We zijn blij dat we onze eerste deal in België hebben gesloten”, aldus Romain Chiudini, managing director bij Ardian.

Florian Dupont, een senior investment manager bij Ardian, vult aan: “We zijn erg onder de indruk van het professionalisme van het Nova Reperta-team. We willen onze ervaring en ons netwerk inzetten om het bedrijf te helpen organische groei te realiseren en een actieve buy-and-build strategie in heel Europa te voeren.”

Vorig jaar nam het private equity-bedrijf ook al een belang in Argon & Co, een internationaal adviesbureau van Franse origine. De supply chain- en operations-specialist heeft sindsdien R&G Global Consultants overgenomen en kocht eveneens het Britse procurement consulting team van Ayming.